19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu, primit la Ierusalim de omologul Shimon Peres

Băsescu, primit la Ierusalim de omologul Shimon Peres

Preşedintele Traian Băsescu, aflat în vizită de stat în Israel, a fost primit, azi-dimineaţă, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres, informează Mediafax. Pe agenda întâlnirii de la Reşedinţa Prezidenţială „Beit Hanasi” se află de asemenea un cuvânt de mulţumire adresat de preşedintele României, semnarea în Cartea de Onoare şi convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

Tot azi la ora 11.00, la sediul Guvernului, sunt programate scurte declaraţii de presă ale preşedintelui României şi ale prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmate de convorbiri ale celor doi oficiali. Preşedintele Traian Băsescu va vizita, la ora 12.20, Muzeul Memorial al Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”, urmând ca la ora 12.40 să se desfăşoare ceremonia de aprindere a „Flăcării Veşnice” şi depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor.

Traian Băsescu mai are trecută în agenda vizitei de stat vizitarea Memorialului Copiilor şi semnarea în Cartea de Onoare, precum şi participarea la semnarea Declaraţiei de cooperare între Administraţia Prezidenţială din România şi Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem” din Israel pentru combaterea discriminării, intoleranţei şi antisemitismului.

De asemenea, la ora 19.00 va avea loc un dineu de stat oferit de preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, în onoarea preşedintelui României, Traian Băsescu, la reşedinţa prezidenţială „Beit Hanasi”. Băsescu se va afla în Israel şi mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS