30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInstitutiile statului ramân pe drumuri

Institutiile statului ramân pe drumuri

Aparitia noilor legi ale proprietatii saraceste tot mai mult patrimoniul imobiliar al Consiliului Judetean Dolj.


Institutia este pe cale sa ramâna fara doua cladiri importante, revendicate de fostii proprietari care au cerut restituirea in natura a imobilelor. Este vorba despre un imobil situat pe strada A. I. Cuza, la numarul 4, care adaposteste in prezent Sectorul de Servicii Publice al CJ Dolj, si despre cladirea Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta din strada Paltinis, numarul 23.


Desi initial fostii proprietari au acceptat acordarea unor despagubiri pentru cele doua cladiri, ulterior acestia s-au razgândit, cerând restituirea in natura. Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca problemele cele mai mari le va ridica pierderea cladirii care gazduieste Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, deoarece, de-a lungul timpului, aici s-au facut investitii importante.


„Daca pentru angajatii Sectorului de Servicii Publice am gasit deja o solutie, mutarea in cladirea Comisariatului Militar, pentru cei de la inspectorat va fi mult mai greu pentru ca acolo s-au facut investitii mari in amenajari si echipamente specifice. Noi le vom da casa, insa trebuie sa gasim o modalitate de a ne folosi in continuare de echipamentele de acolo, precum un drept de servitute“, a spus Ion Prioteasa.


Acesta a adaugat ca o solutie pentru rezolvarea situatiei este aceea de a cumpara imobilele de la proprietari, in cazul in care acestia sunt dispusi sa le vânda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS