10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Gică sau Ovidiu?

După ultimele declaraţii, se pare că în finala pentru scaunul de „principal“ la Universitatea Craiova s-au calificat fostul antrenor Ovidiu Stîngă şi fostul idol al suporterilor olteni, Gică Craioveanu. Ultimul declarase acum câteva zile că, dacă Mititelu îi va propune să vină antrenor la Universitatea, echipa care l-a făcut mare, se va sui în primul avion şi va veni la Craiova pentru a se apuca de treabă. În schimb, Ovidiu, ceva mai rezervat, a ocolit răspunsul, dar a admis că ar accepta o funcţie în noua organigramă a Ştiinţei. Antrenor sau manager, orice, pentru că nu poate sta departe de fotbal.
De Ovidiu Stîngă ne leagă amintiri nu prea îndepărtate, fiind antrenorul care, „ajutat“ de Mititelu şi la întrecere cu Costică Ştefănescu, reuşea în tur să ducă echipa în zona retrogradării. Desigur, pentru că lucrurile au fost amestecate, e greu să îi calculezi fiecăruia partea de vină. Şi nici n-ar fi cazul acum, când ne interesează viitorul. Stîngă s-ar înhăma iar la treabă, deşi este conştient că riscul va fi de data asta şi mai mare. Pentru el, pentru echipă, dar şi pentru patron.
După unii, varianta Stîngă ar fi cea mai bună. După alţii, nu. Ovidiu ştie bine lotul şi este uns cu toate alifiile. Însă, în aceste condiţii, rutina s-ar putea instala mai repede decât în cazul numirii unui antrenor nou, iar toate aşa-zisele atuuri s-ar putea întoarce împotriva lui. Atuuri care, trebuie spus, funcţionează doar în România, în fotbalul mare atuul principal fiind valoarea. În plus, răspunderea pe care şi-ar asuma-o Ovidiu ar fi de data asta mult mai mare, cu un nou eşec putând să-şi ia adio de la meseria de antrenor.
Cât despre eventuala numire a lui Craioveanu, ideea sună bină, însă nu se poate spune că reprezintă soluţia salvatoare pentru Ştiinţa. Ea pare mai degrabă un joc la ruletă, atâta timp cât Gică este rupt de realitatea Băniei, majoritatea informaţiilor venindu-i prin intermediari. Craioveanu este un băiat plin de calităţi, dar acestea nu pot suplini lipsa de experienţă ca antrenor sau faptul că a stat mult timp departe de România. Diferenţa de mentalitate, gândirea şi felul în care înţeleg unii jucători profesionalismul l-ar putea şoca pe Gică.
Mititelu ştie şi el aceste lucruri şi de aceea nici nu se grăbeşte să-i propună oficial vreo funcţie. Şi mai ştie un lucru important. Anume că Gică este foarte iubit la Craiova şi, la orice disensiuni între cei doi, suporterii îl vor ţine în braţe pe fostul lor idol, spre disperarea finanţatorului, care şi aşa are meciul său cu galeria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU