7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO dramoleta de mahala TV

O dramoleta de mahala TV

Basescu a iesit pe televizor sa dreaga impresia proasta lasata saptamâna trecuta, când s-a lasat antrenat in afacerile incurcate ale doamnei Udrea. Dna Udrea a stârnit scandalul pentru ca avea nevoie sa obscurizeze ancheta de la RAAPPS, de unde a scos multi banisori pe degeaba, pentru ca de prestat nu a prestat. A incercat pe vremea PSD si pe la Ministerul Agriculturii o infiltrare, dar ministrul de atunci a trimis-o la plimbare. La RAAPPS, numai prieteni, tovarasi de afaceri, clienti. Si Cocos&friends in spate sa ciuguleasca tot. Familia era ca la ea acasa. Atinsa la interese, amenintata cu un dosar, blonda de la Cotroceni a sarit ca arsa, amintindu-si brusc si profitabil de relatia ei speciala cu Basescu. Pâna aici, totul pare perfect logic. Mai departe nu prea mai inteleg, pentru ca nu pricep deloc de ce Basescu i-a luat apararea, de ce s-a lasat angrenat in acest joc periferic. Nu zicea el ca e contra grupurilor de interese, mafiotilor, oligarhiilor? Nu a vazut ca e pur si simplu folosit intr-o treaba care nu e a lui, o treaba care tine de invârteli, de bani, de afaceri necurate cu statul? A sarit sa-i ia apararea duduii, s-a bagat fara sa se gândeasca prea bine. Duduia i-a comandat, a oftat, si-a dat ochii peste cap, a amenintat, a ridicat steagul cotrocenist peste capetele telespectatorilor, si Basescu, impresionat ca pe flancul lui stâng pierde un tempo, ca dama este atacata de pionii adversi, a executat mutarea. Când ancheta RAPPS sa ajunga la niste concluzii, aflam ca Tariceanu a trimis acum doi ani un bilet lui Basescu. Cum batea si congresul PNL, venea tocmai bine, parea un atac politic la adresa liderului liberal. Dosarul RAAPPS era pus in umbra… Probabil ca partea asta a vazut-o mai bine Basescu, ignorând chestia cu afacerile necurate. A vazut un oarecare folos: 1) sa-l besteleasca si sa-l murdareasca pe Tariceanu, aflat in congres, si 2) sa faca pârtie pentru dragul lui PLD. Daca PLD este un partid viabil, nu are nevoie de asemenea manevre murdare. Va sta pe picioarele sale in curând, si daca da, se va vedea la euroalegeri, dar si in 2008, la locale si parlamentare. Alipirea numelui PLD de blonda de la Cotroceni nu e chiar cea mai iscusita politica de imagine.


Evident, Basescu a incurcat borcanele. A avut cea mai neagra saptamâna de când e presedinte. A parut obosit si neinspirat. A sarit la bataie din instinctul lui de pitbull, care când simte sânge se trezesc in el toate reflexele. De data asta nu a fost. Mai curând, trebuia, pe durata prestatiei dnei Udrea, sa ramâna discret in palatul sau si sa iasa de acolo când se potolesc apele. Apoi dna Udrea trebuia concediata. Scena cu biletelul aratat camerelor a fost de tot hazul, antologica. In alegerile viitoare, opozitia va face campanie cu aceasta imagine, când va dori sa il arunce in derizoriu pe nen’tu Basescu.


Scandalul a izbucnit pe când Basescu, preferatul dnei Udrea, a carui portavoce este, se gasea in strainatate. Inhatat de presa pe când ateriza din cursa Belgrad – Bucuresti, nepregatit, Basescu s-a grabit sa ia din zbor ce auzise si sa traga tare in tot ce misca. A scos buclucasul biletel, ca un Agamita Dandanache, iata dovada, vrând sa zica, iata ce putrezi sunt Tariceanu, oligarhii lui si PNL! Lumea a inteles altceva, presa a râs in hohote. Ea a vazut in spatele lui Basescu umbra sexy a dnei Udrea. Si pe presedinte pe post de papusa a ei. Apoi Basescu ne-a si interpretat biletul si ne-a spus lucruri care nu erau scrise acolo. Cum ca Tariceanu i-ar fi propus un parteneriat intre oligarhii. Poate ca existau niste rânduri scrise cu cerneala invizibila. Textul aparut in presa nu spunea nimic despre asa ceva. Udrea&Basescu au vrut sa ne ofere nu un text, ci si interpretarea lui, pentru ca suntem prea tâmpiti sa citim singuri. Dar luni seara s-a cerut la TVR ca sa indeparteze impresia jalnica pe care a lasat-o saptamâna trecuta. Basescu a aparut ca sa dreaga busuiocul. A avut o atitudine sfioasa, sfatoasa. Nu mirosea a usturoi. A parut potolit, gata de compromis si concesii. In banca lui. Altfel, am auzit acelasi amestec de fantasme; jumatati si sferturi de adevar&minciuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS