12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBrazilia s-a trezit, Ronaldinho sforaie

Brazilia s-a trezit, Ronaldinho sforaie

Au fost 32. Au mai ramas opt. Sa convenim ca sita acestui Campionat Mondial a fost destul de corecta. Poate Olanda s-ar putea inscrie la cuvânt, dar „portocala“ lui Van Basten a avut in Germania un singur meci reusit, de fapt o singura repriza: cea dintâi contra Coastei de Fildes. In optimi, impotriva Portugaliei, olandezii au atacat mai mult, dar o faceau cu atâta blazare, de parca ori nu le venea sa creada ca vor pierde, ori pareau incapabili sa se opuna unui deznodamânt negru.


Vom avea cel putin doua sferturi cu valoare de finala: Germania – Argentina si Brazilia – Franta. Cum ar veni, Zeul Fotbal a dat timpul inapoi pentru a imperechea finalistele din 1986 si 1990, respectiv pe cele din 1998. Ca o aducere aminte, in ‘86 a triumfat Argentina, de fapt Maradona. In ‘90 a fost revansa Germaniei. Iar in ‘98 s-a incununat Franta lui Zidane.


Dupa cum s-a jucat pâna acum, favorite par Germania si Brazilia. Gazdele urca de la meci la meci. Strâng din dinti si merg mai departe. Brazilia, in ciuda poeziei clasice, este formatia cea mai exacta. Campionii mondiali nici nu s-au intrebuintat prea tare. Patru meciuri, patru victorii, un singur gol primit, rezultate mai precise decât o limuzina germana: 1-0, 2-0, 4-1, 3-0. Scriam in urma cu o saptamâna ca Ronaldo, injurat la scena deschisa, e o tinta falsa. De atunci pâna azi, Ronaldo a marcat de trei ori si s-a cocotat in jiltul dedicat celui mai prolific atacant din istoria de 76 de ani a Cupei Mondiale. In schimb, Ronaldinho, „Balonul de Aur“ si cel mai laudat jucator al ultimilor doi ani, continua sa doarma si sa sara coarda. Mai avem zece zile pâna la finala, apoi Mondialul 2006 va deveni istorie si ne vom intoarce la ai nostri.


Pâna una-alta, Universitatea a plecat in Austria, fugind de canicula si de nebunia transferurilor. Pâna si UTA sau Urziceniul cauta-n stânga, cauta-n dreapta ca sa-si cârpeasca loturile. Craiova a plantat trei juniori de la Scoala „Gica Popescu“, a mai luat trei necunoscuti de pe la Sibiu si, când aproape ne resemnaseram, a picat lovitura: Gargalie de la Valea Copcii! Ce conteaza ca are 27 de ani? Ce conteaza ca a jucat doar prin balariile Diviziei C? Conteaza ca, in mintea unora, Bucurestiul a dat fuga la farmacie. Vine Stiinta lui Mititelu si Gargalie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU