16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Haos la Slatina

Zeci de oameni s-au strâns ieri la uşile celor două birouri ale Primăriei Slatina pentru a fi recenzați. Aceștia se temeau să nu fie amendați, după ce recenzorii nu şi-au făcut datoria şi nu i-au căutat la domiciliu.
După cum au declarat funcţionarele de la biroul de cadastru, unde se făceau ieri înregistrările, problemele de acest gen n-au lipsit nici în decursul celor două săptămâni de când s-a declanşat operaţiunea de recenzare a populaţiei şi locuinţelor.
Fenomenul pare cu atât mai greu de înţeles cu cât, după primele zile de recensământ, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Olt, Costel Mezdrea, declara că nu vor fi probleme în privinţa efectivelor de recenzori. Nemulţumirea şi neliniştea cetăţenilor rămaşi nerecenzaţi erau cu atât mai mari cu cât programul celor două birouri urma să se încheie, cel mai târziu, la ora 16.30, după care începea centralizarea datelor.
Contactat telefonic pentru a comenta situaţia, coordonatorul recenzorilor, secretarul Primăriei Slatina, Mihai Idita, a declarat: „Mulţi dintre cei aproximativ 500 de recenzori repartizaţi pe sectoarele din Slatina au fost incompatibili, mulți au plecat după primele două zile. Acum nu au mai renunţat, dar unii şi-au terminat sectoarele şi au predat telefoanele. Au fost şi persoane care nu au luat legătura cu acei recenzori care au lăsat înştiinţări, dar vă asigur că situaţia se va rezolva, deoarece se va lucra peste program, până la ora 18.00“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS