7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Friptură de porc în sos alb

REŢETA ZILEI: Friptură de porc în sos alb

Ingrediente: 500 g pulpă de porc, 2 morcovi, piper, sare, rozmarin,  cimbru.

Pentru sos: 1 ceapă, 50 g unt, 50 g smântână lichidă, 50 g apă, 2-3 lingurițe făină, 75 ml vin alb sec, usturoi, pătrunjel.

Mod de preparare:
Freacă pulpa de porc cu sare și piper și pune-o la fiert la foc mic alături de celelalte condimente.. Acoperă oala cu un capac. Taie morcovii fâșiuțe și pune-le alături de pulpă, să fiarbă.După ce a fiert și carnea și morcovii, pune deoparte zeama, cu care poți prepara o ciorbă sau o supă, și pune totul într-o tavă. Adaugă jumătate din canitatea de vin și pune totul la cuptor.
Între timp, taie ceapa mărunt și călește-o în unt și adaugă usturoiul. Pune restul de vin, sare, piper și cimbru și amestecă. Pune făina și amestecă încotinuu, adaugând treptat smântâna.
După ce s-a rumenit carnea, scoate-o și taie feliuțe peste care torni sosul atunci când o servești. Presară pătrunjel tocat peste și este gata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS