17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZece curiozităţi pe care nu le ştiai despre ceapă

Zece curiozităţi pe care nu le ştiai despre ceapă

Oricât ai încerca să o ocoleșți, sunt unele rețete la care nu poți sări peste ceapă. Și nici nu ar trebui. Ceapa este apreciată încă din cele mai vechi timpuri, iar motivele sunt multe.

1. Este toxică pentru câini. Ceapă distruge celulele roșii din sângele acestora, iar este consumată în cantități mai mari, poate cauza forme periculoase de anemie.
2. Îmbunătățește digestia. Ceapă facilitează datorită unui carbohidrat special conținut, numit fructooligozaharid. Acesta este un prebiotic excelent și servește că aliment pentru bacteriile bune din tractul intestinal.
3. Te ajută să scapi natural de candida. Ca și alte alimente, are proprietăți puternice proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene. În plus, te ajută să elimini excesul de apă din corp (se știe că persoanele care suferă de Candida au probleme cu retenția de apă).
4. Era cultivată în Egiptul antic. Mai mult de atât, ceapă era unul din ingredientele principale cu care erau hrăniți sclavii care construiau piramidele, pentru a-și reîntări musculatura.
5. Hrana gladiatorilor. Și în Roma antică, gladiatorii mâncau ceapă că fie mai puternici.
6. Este armă împotriva insectelor. Ceapa este folosită în mai multe culturi pentru a preveni mușcăturile de insecte.
7. Ceapă franțuzească are mai mult aromă și miros de usturoi decât de ceapă.
8. Se consumă că murătură. Ceapă murată este foarte populară în mai multe țări. O altă metodă aparte de a o consumă este caramelizată.
9. Protejează de cancer. Ceapă are proprietăți puternice anti-tumorale, chiar și atunci când este consumată ocazional. Efectele sale s-au observat mai ales în cazul tumorilor colorectale, laringiene și ovariane.
10. În Evul Mediu, ceapa era foarte importantă: o puteai folosi ca să-ți plătești chiria. Asta pentru că era întotdeauna un cadou prețios.

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS