9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUltima carte a lui Stephen Hawking a fost lansată

Ultima carte a lui Stephen Hawking a fost lansată

“Brief Answers to the Big Questions”, ultima carte a astrofizicianului britanic Stephen Hawking, a fost lansată. Stephen Hawking împărtăşeşte cititorilor ultimele sale reflecţii asupra lumii într-o carte postumă.
Renumitul savant încearcă să răspundă unor întrebări complexe – precum “Există Dumnezeu?”, “Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra?” şi “Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?”, informează AFP.
În ”O scurtă istorie a timpului”, profesorul Stephen Hawking era echivoc cu privire la posibilitatea existenţei unui creator, afirmând că “găsirea unei teorii complete a universului ar permite omenirii să cunoască mintea lui Dumnezeu”.
Dar în ultima sa carte, “Brief Answers To The Big Questions”, care a fost lansată marţi, astrofizicianul afirmă răspicat: “Nu există Dumnezeu. Şi nici viaţă după moarte. Şi cu siguranţă nici paradis”, transmite CNN.
”Timp de secole s-a crezut că oamenii cu handicap ca mine trăiesc sub un blestem dat de Dumnezeu. Prefer să cred că totul poate fi explicat într-un fel de legile naturii”, spune profesorul.
De asemenea, Hawking mai spune că există viață extraterestră, că inteligența artificială ar putea depăși omenirea, iar călătoria în timp nu poate fi exclusă. El susține că în câteva sute de ani vom putea călători oriunde în Sistemul Solar.
Cercetătorul a murit în luna martie a acesui an, în timp ce lucra la această carte, care a fost finalizată de familie și colegi, cu ajutorul arhivelor personale ale acestuia.
De asemenea, Hawking a vorbit în cartea sa și despre timpurile prezente.
”În timp ce Brexit și Trump exercită forțe noi în relație cu imigrația și dezvoltarea educației, suntem martorii unei revolte globale împotriva experților, și asta include oamenii de știință”, spune profesorul.
El a fost unul dintre criticii deciziei UK de a părăsi UE și l-a numit pe Donald Trump un „demagog” în 2016.
Cea mai mare preocupare a lui, a spus fiica sa, “este cât de divizați am devenit”.
“El face acest comentariu vorbind despre cum părem să ne fi pierdut capacitatea de a privi în afară și privim din ce în ce mai mult spre noi înșine”.
Mesajul final al lui Hawking către cititori, totuși, este unul plin de speranță.
Încercând să răspundă la întrebarea “Cum putem modela viitorul?” în capitolul final al cărții, omul de știință scrie: “Adu-ți aminte să privești la stele și nu la picioarele tale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS