17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Cornuleţe cu rahat şi miez de nucă

REŢETA ZILEI: Cornuleţe cu rahat şi miez de nucă

Ingrediente: 500 g făină, 20 g drojdie, 50 g zahăr, 250 g unt, 150 g rahat, tăiat cubuleţe, 150 g miez de nucă, măcinat, 1 vârf de cuţit de sare, 1 ou, 1 plic zahăr pudră.
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia, zahărul, untul tăiat cubuleţe, sarea şi oul. Frămânţi un aluat pe care îl laşi 20 de minute la rece. Întinzi o foaie cu grosimea de ¼ cm din care tai triunghiuri mici, pe care le umpli cu rahat şi miez de nucă, în mod uniform, apoi le rulezi şi le laşi la dospit 20 de minute.
Încălzeşti cuptorul.
Ungi cornuleţele cu ou şi le aşezi în tava tapetată, pe care o bagi la cuptor pentru un sfert de oră, la foc potrivit.
Când sunt gata, scoţi cornuleţele pe un platou şi le pudrezi cu zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS