7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Dulceaţă de struguri

Reţeta zilei: Dulceaţă de struguri

Ingrediente: 2,5 kg. struguri negri, 1,5 kg. zahăr, zeamă de la o lămâie

Mod de preparare: Spălăm strugurii foarte bine. Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boabă cu boabă. Strângem ușor de fiecare boabă și îi îndepărtăm coajă.
Punem cojile deoparte, ne vor trebui mai târziu. Pulpă strugurilor o punem într-o cratiță și o dăm la foc iute. Lăsăm să fiarbă cam 10 minute până începe să facă spume și miezul să se înmoaie. Turnam tot conținutul din cratiță într-o strecurătoare. Cu o lingură de lemn pasăm bine, bine până rămân doar sâmburii.
Pastă rezultată o punem din nou în cratiță. Adăugăm cojile strugurilor, zeamă de lămâie și dăm cratița din nou la foc mediu. Când începe să dea în clocot, îndepărtăm spumă și adăugăm zahărul. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Când dulceață începe să fiarbă și să facă spume, îndepărtăm lămâia, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă în continuare cam 1 -2 ore.După acest timp lichidul ar trebui să scadă și dulceața să aibă un aspect dens.
Verificăm consistentă ocazional prin proba închegarii: punem pe o farfurie o linguriță și dăm farfuria la rece. (Dacă se gelifica și are consistentă dorită, atunci dulceață este gata.
Dacă este puțîn mai moale, atunci o mai dăm la foc. Când vi se pare potrivită că și consistentă, luăm cratița de pe foc). Punem dulceața fierbinte în borcane curate și uscate.
Așezăm borcanele într-o oală și adăugăm apă până ajunge aproape la gură borcanelor. Dăm la fiert timp de 30 de minute din momentului care apă a început să fiarbă.
Luăm borcanele și le așezăm între pături până se răcesc, chiar dacă durează mai mult timp.

Sursa: gustos.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS