19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta: Tiramisu cu căpşuni fără coacere

Reţeta: Tiramisu cu căpşuni fără coacere

Ingrediente: – 500 g pișcoturi, 400 g căpșuni, 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil), 250 g mascarpone (la temperatura camerei), 3 linguri de zahăr, 2 fiole esență de vanilie, 1 fiolă esență de lămâie, 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță), scrie unica.ro.

Mod de preparare: Se spală căpșunile și se ține o mână-două din ele pentru decorat ultimului strat. Peste restul, se toarnă o lingură de zahăr într-un bol. Se lasă așa circa 1 oră ca să iasă sucul din ele. Cu ajutorul unui blender, căpşunile se fac piure. Se bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până se obține o spumă tare și omogenă. Se adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare. Nu trebuie să se bată prea mult timp, pentru că există riscul să se taie. Se stoarce lămâia, se combină cu zahărul vanilat și esența de lămâie și se diluează cu apa călduță. Se înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și se pun pe fundul tăvii.
Se întinde un strat de piure de căpșuni deasupra, apoi se pune jumătate din crema obținută peste ele. Apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Se întinde și restul de piure de căpșuni și de cremă deasupra și se decorează cu mâna de căpșuni ținute la început deoparte, feliate. Se dă la rece între 20 de minute și 3 ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS