7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tort cu cremă de lapte

Reţeta de weekend – Tort cu cremă de lapte

Ingrediente:
Pentru nuci caramelizate: 300 g miez de nucă, 5 linguri zahăr, 1 lingură unt.
Pentru blat: 6 albuşuri, 12 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 lingură rom, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 praf de sare.
Pentru cremă: 200 ml lapte, 100 g unt, 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, esenţă de migdale, 150 ml frişcă bătută pentru decor.

Mod de preparare:
Se caramelizează zahărul într-o crăticioară până ajunge la culoarea maro deschis, se adaugă o lingură de unt şi miezul de nucă zdrobit grosier. Se amestecă tot timpul pentru a se îmbiba nucile cu sosul caramel. Se ia vasul de pe foc şi se toarnă nucile caramelizate pe o planşetă acoperită cu folie de aluminiu. După ce se răcesc şi se întăresc, se trec prin maşina de tocat nuci.
Pentru blat, se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul turnat treptat. Se adaugă apoi zahărul vanilat, romul, zeama de lămâie, 200 g nuci caramelizate măcinate şi făina. Se amestecă până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute, până trece proba scobitorii. Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, într-un vas aşezat în bain-marie, se adaugă laptele treptat şi se amestecă permanent până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Separat, se freacă untul spumă, apoi se adaugă crema puţin câte puţin, frecând în continuare, până se omogenizează complet. La sfârşit, se adaugă esenţa de migdale. Se taie blatul de tort în două felii orizontale se aşază crema între ele, păstrând o parte pentru ornat.
Se pune deasupra crema păstrată, se presară pe ea nucile caramelizate rămase. Se poate orna cu frişcă.

Menţiuni:
Tortul se lasă la rece câteva ore înainte de a fi servit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS