6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMoşi Crăciuni din întreaga lume participă la conferinţa anuală din Copenhaga

Moşi Crăciuni din întreaga lume participă la conferinţa anuală din Copenhaga

Peste 150 de Moş Crăciuni din lumea întreagă, echipaţi în costume roşii şi purtând barbă, participă la conferinţa anuală desfăşurată în capitala Danemarcei, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Pentru a marca deschiderea lucrărilor celui de-al 61-lea congres, mulţi dintre participanţi – unii veniţi de la mare distanţă, din ţări precum Japonia sau Statele Unite – au făcut o baie în mare, spre amuzamentul privitorilor, scrie Agerpres. Pe parcursul evenimentului, care durează trei zile, Moş Crăciunii vor vizita statuia Micii Sirene, cu ocazia unei parade, şi se vor înfrunta în cadrul Campionatului Mondial de sărituri peste obstacole al Moş Crăciunilor. „În mod normal, noi, Moş Crăciunii, lucrăm singuri. Suntem ca o mare familie, dar o familie în care ne înţelegem foarte bineu, a spus moşul Ian Tom, de 67 de ani, din Scoţia, care participă pentru a şasea oară la eveniment.
Pentru moş Douglas, de 60 de ani, din Washington D.C., care a participat la 12 ediţii ale convenţiei, sentimentul internaţional al evenimentului îl face să se întoarcă de fiecare dată. „Este interesant cum, atunci când cunoşti alţi oameni, cultura lor începe să te influenţeze, iar cultura ta să-i influenţeze pe ei. Spre exemplu, multe dintre costumele de Moş Crăciun din prezent nu mai sunt cele gri tradiţionale daneze. Au fost americanizate, iar, într-un fel, este păcat“, a spus acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS