7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Avicii s-a sinucis

Tim Bergling, DJ-ul suedez cu numele de Avicii, se paree că s-a sinucis. Familia lui Bergling a transmis o declarație despre moartea muzicianului, spunând: „Chiar s-a luptat cu gânduri despre sens, viață, fericire, nu a mai putut continua, a vrut să-şi găsească pacea”. Bergling a fost găsit mort în Muscat, Oman, pe 20 aprilie, la vârsta de 28 de ani. DJ-ul Avicii s-ar fi sinucis prin automutilare, provocându-şi răni fatale cu ajutorul unor cioburi, informează TMZ. Artistul ar fi spart un pahar şi o sticlă înainte de a folosi cioburile pentru a-şi provoca rănile care i-au adus moartea.
Bergling a fost în fruntea mișcării EDM care a început să domine peisajul pop la începutul anului 2010. Piesa sa din 2011, „Levels” – care conținea un eșantion de Etta James, a devenit un hit care a spart topurile în zeci de țări. În 2013, el a colaborat cu solistul Aloe Blacc pentru „Wake Me Up”.

În următorii ani, Bergling a lucrat neobosit la propria sa muzică, colaborând cu o serie de artiști precum Coldplay, Madonna, Robyn, Major Lazer și Daft Punk. De asemenea, a menținut un program neobosit de turnee și, până în 2014, a fost numărul trei pe lista celor mai bine plătiți DJ, conform Forbes, datorită câștigurilor de 28 de milioane de dolari.

Bergling avea o relație complicată cu industria muzicală și cu succesul său. El s-a oprit în 2016, în vârful popularității sale, iar familia sa a spus că decizia a fost determinată de dorința de a „găsi un echilibru în viață, de a fi fericit și de a putea să facă ceea ce a iubit cel mai mult – muzică”.
DJ-ul ar fi fost victima unei depresii profunde, precum se poate deduce si din comunicatul transmis de familia sa
„Suntem atât de recunoscători pentru toți cei care iubesc muzica lui Tim și au amintiri prețioase ale cântecelor lui”, a scris familia într-o declarație făcută la începutul acestei săptămâni. „Vă mulțumesc pentru toate inițiativele luate pentru a-l onora pe Tim, cu întâlniri publice, clopote în bisericii, tribut la Coachella și momente de tăcere din întreaga lume. Iubitul nostru Tim a fost un căutător, un suflet artistic fragil care căuta răspunsuri la întrebările existențiale. Un perfecţionist care a călătorit și a muncit din greu într-un ritm care a dus la stres extrem. Când s-a oprit din turnee, a vrut să-şi găsească un echilibru în viață pentru a fi fericit și a putea să facă ceea ce iubește cel mai mult – muzică. S-a luptat cu gânduri despre semnificație, viață, fericire. Nu mai putea continua. El a vrut să-şi găsească pace. Tim nu a fost făcut pentru mașina de afaceri în care s-a aflat; el a fost un tip sensibil care și-a iubit fanii, dar a evitat lumina reflectoarelor.
Tim, vei fi iubit pentru totdeauna, iar muzica ta îți va menține memoria în viață.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS