10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tort-îngheţată în trei culori

Reţeta de weekend – Tort-îngheţată în trei culori

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g napolitane cu cacao, 3 linguri unt topit

Pentru îngheţata de lămâie: 3 ouă, 60 g zahăr, 250 g frişcă, coajă de lămâie rasă, zeama de la 2 lămâi.

Pentru îngheţata de piersici: 3-4 piersici albe de vară bine coapte, 100 g zahăr, 1 albuş, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 250 ml frişcă lichidă

Pentru decor: 50 g fistic zdrobit

Mod de preparare:

Macini fin napolitanele, adaugi untul, amesteci bine până se înmoaie praful de napolitană, apoi întinzi compoziţia pe fundul unei forme rotunde de tort şi o laşi în frigider să se întărească. Baţi bine ouăle cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie pe baie de aburi până se obţine o cremă. O dai de pe foc şi continui să amesteci în ea până se răceşte, apoi o încorporezi în frişcă. Torni îngheţata peste blatul de napolitane, acoperi cu folie de aluminiu şi pui la congelator până a doua zi.
Baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Separat, mixezi frişca lichidă, care trebuie să fie foarte rece, şi încorporezi în ea piersicile presate cu tot cu coajă, amestecate cu zahărul vanilat. Adaugi bezeaua şi amesteci bine. Torni îngheţata de piersici peste cea de lămâie după ce ai luat folia de aluminiu, decorezi cu fistic şi laşi 5-6 ore la frigider înainte de a fi servită.

Menţiuni:

Se poate decora și cu afine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS