6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAromoterapia poate fi introdusă în spitale pentru tratarea stresului şi a insomniei

Aromoterapia poate fi introdusă în spitale pentru tratarea stresului şi a insomniei

 

Durerile musculare, cele articulare, insomnia şi stresul pot fi tratate cu amestecuri de uleiuri esenţiale, specialiştii în aromoterapie care au participat la primul congres pe această temă din România, la Cluj-Napoca, cerând introducerea aromoterapiei în spitale.
Psihologul Cornelia Decu Chaumont, membru al Comitetului ştiinţific şi organizatoric al primului Congres de Aromoterapie din România, fondator al Şcolii de Aromoterapie Stiinţifică „Aromaarmony“ Bucureşti, a declarat, joi, la deschiderea evenimentului care s-a desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu“, că aromoterapia susţine corpul să facă faţă stresului, în primul rând.
„Uleiurile esenţiale colaborează foarte bine cu alopatia, cu homeopatia, cu fleurs de baq, care este un extras din flori alcoolizate. În momentul în care lumea ştiinţifică probează că putem diminua anumite substanţe chimice, care au şi efecte nocive, şi să le înlocuim, chiar dacă nu total, cu uleiuri esenţiale, asta probează veridicitatea puterii uleiurilor esenţiale. Aromoterapia susţine corpul să facă faţă, în primul rând, stresului, pentru că acţionează foarte simplu. În 27 de secunde, informaţia, prin olfactoterapie, ajunge la sistemul limbic şi de acolo în tot organismul, în 47 de secunde. Deci numai prin olfactoterapie reuşim să eliminăm stresul. Ori 80% din patologia de astăzi este cauzată de stres, ceea ce face ca, dacă ţinem sub control stresul, reuşim foarte bine să ne păstrăm o sănătate în stare de echilibru. Rolul nostru ca referenţiar în aromoterapie va fi să putem semna sinergii, adică amestecuri de uleiuri esenţiale în spitale“, a declarat Decu Chaumont.
Potrivit acesteia, aromoterapia ar putea fi folosită pentru tratarea unor afecţiuni cum ar fi durerile musculare, cele articulare sau insomnia.
„În spitale, masajele pe durerile articulare, amestecul de ulei esenţial de gaulteria, cu eucaliptus citriodora şi Helichrysum fac miracole pe musculatură şi articulaţii. Putem folosi, de asemenea, uleiuri esenţiale pe tot ceea ce înseamnă insomnie, există amestecuri excepţionale, cum ar fi cel de ulei de portocală cu santal. În Franţa, de exemplu, s-au implementat în spitale difuzoare cu uleiuri esenţiale, fiind un mod de a ajuta un pacient cu câteva picături, iar în această ţară aromoterapia se predă în universităţile de medicină“, a explicat Cornelia Decu Chaumont.
Preşedintele congresului, Pierre Franchomme, fondator al Şcolii Internaţionale de Aromoterapie, a declarat, la rândul său, că aromoterapia a fost introdusă în spitalele din Franţa în urmă cu doi ani, fiind folosite uleiuri esenţiale pentru dezinfectare, în condiţiile în care produsele chimice nu rezistau unor germeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS