11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMoartea călătorea în mașini de lux

Moartea călătorea în mașini de lux

În urmă cu câțiva ani, în țările est europene aflate pe atunci sub dominația Uniunii Sovietice, circula o legendă urbană care avea ca protagonist un autoturism Volga de culoare neagră, relatează www.latelanera.com. În anii ‘60-‘70, printre locuitorii din Polonia, Rusia, Belarus, Ucraina și Mongolia era foarte răspândită o poveste legată de un autoturism care în acea perioadă era fabricat în Uniunea Sovietică, la Gorky, și care era sinonimul unui rang social înalt. Autoturismele Volga de culoare neagră aparțineau exclusiv membrilor din Partidul Comunist sau angajaților guvernamentali cu funcții înalte. Se spune că între anii 1960-1970 au existat numeroase cazuri de persoane dispărute, în care de fiecare dată apărea o Volga neagră. În versiunea cea mai răspândită, de cele mai multe ori dispăreau fete tinere și frumoase, care erau răpite pentru a deveni „jucăriile sexuale ale tovarășilor comuniști cu funcții înalte“. În altă versiune, cei care dispăreau erau copii, al căror sânge ar fi fost utilizat pentru tratarea occidentalilor sau a arabilor bogați, bolnavi de leucemie. Bineînțeles, nu a lipsit nici versiunea în care persoanelor răpite le era „furat un rinichi“.

Șoferii vampiri

La volanul mașinilor se pare că se putea afla oricine, de la agenți KGB, la evrei, călugărițe, vampiri, sataniști sau chiar diavolul în persoană.
Bineînțeles, nimic din toate acestea nu a fost niciodată dovedit și nici nu există informații, știri sau statistici certe de „dispariții“ legate de o Volga de culoare neagră. Însă, este evident că teama, suspiciunea și ura față de „invadatorii comuniști“, care în acea perioadă legau și spânzurau pe teritorii și în regiuni care câteva decenii mai târziu au devenit națiuni independente și democratice, au alimentat aceste legende. Această legendă urbană, însă, a supraviețuit în mod uimitor căderii comunismului. Și astăzi se mai vorbește de misterioase „mașini negre“, de multe ori modele de lux tip BMW sau Mercedes, implicate în dispariții sau fel de fel de fapte de coșmar. De multe ori, victimele ar fi trecători oarecare și nevinovați, pe care șoferul costisitorului autoturism îi întreabă ceva banal, de felul cât este ceasul. Ulterior, nefericiții aleși își dădeau obștescul sfârșit în zilele următoare, exact la ora comunicată șoferului.

Străinii, principalii dușmani

Alte legende urbane îi au de data aceasta ca protagoniști pe cetățenii străini. Se spune că aceștia le împărțeau copiilor sovietici dulciuri infectate cu tuberculoză sau sifilis. Este posibil ca această legendă să fi fost spusă de părinți din motive educaționale, pentru a-i învăța pe copii să nu intre în vorbă cu străinii. Iar intențiile „maleficilor străini“ nu se opresc aici. Se spune că la paradele pionierilor le aruncau intenționat gumă la picioare pentru a le strica formația. Dar încercările lor au eșuat de fiecare dată în mod lamentabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS