10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinToamna şi sănătatea

Toamna şi sănătatea

Este toamnă, aşa că ar trebui să fim încântaţi de beneficiile pe care le are acest sezon asupra sănătăţii – de la o paletă largă de ocazii de a face mişcare în aer liber, până la o dietă bogată în legume şi fructe, conform www.feminis.ro.
Vă vom prezenta câteva motive pentru care toamna este benefică pentru sănătate, inclusiv câteva sfaturi de la medicii americani.

Activităţile de toamnă, o oportunitate de mişcare

Profitaţi de activităţile şi treburile din această toamnă – cum ar fi culegerea merelor, perelor şi a altor fructe din pomi, precum şi greblarea frunzelor din grădină sau din faţa blocului – pentru a arde câteva calorii în plus. Potrivit publicaţiei Reader’s Digest, doar o jumătate de oră de greblat frunze poate să ardă 50 de calorii. Iar, dacă alegeţi să vă duceţi la ţară şi să culegeţi merele din grădina bunicii timp de o oră şi jumătate, acest lucru vă va ajuta să topiţi mai mult de 300 de calorii.

Profitaţi de bogăţia acestui sezon

În timpul sezonului de toamnă, fructele şi legumele proaspete sunt la mare căutare, iar oferta este generoasă. Aşa că mergeţi la piaţă şi faceţi-vă aprovizionarea cu fructe şi legume de sezon. Iată câteva dintre alimentele recomandate de nutriţionişti: merele care vă scad colesterolul şi au multe fibre; dovlecii şi cartofii dulci sunt bogaţi în vitamina E şi au un conţinut scăzut de calorii; smochinele au un nivel ridicat de fibre şi potasiu.

Temperaturile mai scăzute sunt benefice

La începutul toamnei, temperaturile încep din fericire să scadă, aşa că puteţi să petreceţi mai mult timp afară, fără să vă faceţi griji din cauza căldurii ce v-ar putea afecta sănătatea. Pentru că temperaturile sunt moderate, veţi vedea că este mult mai simplu şi mai confortabil să ieşiţi afară şi să luaţi o gură de aer proaspăt sau să faceţi exerciţii fizice în parc, după bunul plac.

Este bine să fii născut toamna

Se pare că este bine să fii unul dintre copiii care s-au născut toamna. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că oamenii născuţi în lunile de toamna au o şansă mai mare de a trăi până la vârsta de 100 de ani. Studiul a inclus 1.500 de centenari care s-au născut între 1880 şi 1895. Cercetătorii au constatat că lunile în care oamenii se nasc au o importantă foarte mare asupra ratei de supravieţuire până la 100 de ani: fraţii născuţi între lunile septembrie-noiembrie au şanse mai mari să devină centenari, comparativ cu fraţii care s-au născut în luna martie.

Toamna, o scuză bună ca să vă încălziţi cu o băutură

Când serile încep să fie tot mai reci, nu există o modalitate mai bună de a vă încălzi în interiorul casei cu unele băuturi calde şi bune – cum ar fi ceaiul verde, ceaiul negru sau cafeaua, care sunt pline de substanţe nutritive. Ceaiul verde, de exemplu, este bogat în polifenoli (antioxidanţi) care sunt capabili să ne ajute organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care deteriorează celulele. Cafeaua, care conţine, de asemenea, antioxidanţi, are efecte benefice asupra sănătăţii; s-a arătat în numeroase studii că o ceaşcă de cafea poate reduce riscul asupra unor forme de cancer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS