9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAcuitatea vizuală, în pericol

Acuitatea vizuală, în pericol

Mulţi oameni se confruntă cu problema ochilor obosiţi. Site-ul sfatulparintilor.ro prezintă unele dintre cauzele care vă reduc acuitatea vizuală, precum şi recomandările dr. James P. McCulley, medic oftalmolog, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Texas.
Una dintre primele cauze este munca la calculator şi cititul, care necesită folosirea mai multor zone musculare ale ochilor. Ochiul uman este conceput în aşa fel încât retina să oglindească orice obiect fără să se utilizeze vreun muşchi. Totuşi, pentru a vedea un obiect de aproape, intră în joc câte un set de muşchi. Pentru a vă relaxa ochii trebuie să vă concentraţi atenţia asupra unui obiect aflat la distanţă mai mare. Veţi simţi imediat cum muşchii ochilor se destind.
Ochii umani nu sunt perfecţi şi tocmai aceste imperfecţiuni contribuie la obosirea lor. În plus, „defectele“ se vor accentua cu trecerea timpului. Vizitaţi regulat medicul oftalmolog pentru a avea în permanenţă control asupra problemelor oculare. Medicul vă va prescrie cel mai bun remediu pentru ochii dumneavoastră.
În acelaşi timp, o lumină prea puternică sau prea slabă folosită în timp ce citiţi sau lucraţi duce la extenuarea sfinctelelor pupilelor. În timp, acuitatea vizuală va scădea din cauza acestei probleme. Cel mai bine ar fi să vă luaţi un întrerupător, care vă ajută să gestionaţi intensitatea luminii.
Un alt pericol îl reprezintă suprasolicitarea ochilor. Orele petrecute în exces în faţa calculatorului sau hârtiilor de la birou pot duce la suprasolicitarea muşchilor oculari. În funcţie de nivelul dumneavoastră de toleranţă la durere, veţi resimţi arsuri, dureri, înţepături de intensitate mai mică sau mai mare. În acest caz, dacă serviciul dumneavoastră implică multă muncă de birou şi lucru cu calculatorul, nu mai deschideţi PC-ul când ajungeţi acasă.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS