14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVisând la şcoala de sex

Visând la şcoala de sex

După cum bine ştim, nimeni nu se naşte învăţat, iar această învăţătură veche din când lumea a fost luată în serios la Viena. Aici, din câte se pare, urma să fie inaugurată prima şcoală unde învăţăceii aspirau să fie instruiţi în tainele sexului.

Deşi cei mai mulţi dintre noi suntem tentaţi să credem că sexul se învaţă cel mai bine în dormitor, o profesoară de origine suedeză ţine să demonstreze contrariul, relatează libero.it. Astfel, Ylva-Maria Thompson a anunţat că la începutul acestui an va înfiinţa prima şcoală internaţională de sex la Viena, pentru a-şi iniţia studenţii în tainele seducţiei şi pentru a-i învăţa cum să fie amanţi mai buni. Potrivit iniţiatoarei proiectului, persoanele interesate se pot înscrie la Şcoala Internaţională de Sex din Austria (Austrian International School of Sex) contra unei taxe de aproximativ 1.500 de euro. Singura condiţie pentru a fi acceptaţi la inedita şcoală este ca elevii să aibă vârsta de 16 ani. Învăţăceii sunt cazaţi în dormitoare mixte, unde trebuie „să-şi facă temele pentru acasă“. La sfârşitul cursului, ei primesc o diplomă. „Cursurile noastre sunt mai mult practice. Cursanţii învaţă să-şi cunoască mai bine trupul, deprind poziţii sexuale inedite, dar şi tehnici de masaj erotic“, a declarat autoarea iniţiativei. „Elementele educaţionale pe care le predăm nu sunt de natură teoretică, ci sunt foarte practice. Se pune accent pe cum să devii un amant mai bun“, a mai spus Thompson. Materiile predate aici, printre care se numără anatomia, istoria sexului, cunoaşterea şi punerea în practică a celebrului manual Kamasutra, au devenit deja un subiect controversat în Austria. În plus, reclamele şcolii, care prezentau un cuplu făcând dragoste, au fost deja interzise pe posturile de televiziune austiece.

Farsă sau realitate?

 Inaugurarea primei şcoli de sex a fost prezentată pe larg în paginile ziarelor din întreaga lume. Însă, din câte se pare, informaţia nu a fost verificată. Astfel, nu mică le-a fost mirarea tuturor atunci când purtătoarea de cuvânt a organizaţiei The BirdBase, Elisabeth S., a anunţat că „Prima Şcoală Internaţională de Sex din Viena“ nu există şi totul a fost doar o farsă pentru a dovedi cât de creduli sunt oamenii.  „Iniţiativa noastră a avut rezultatele scontate. Am dorit să creăm un haos mediatic şi am reuşit. Scopul nostru a fost să dovedim că avem o mare problemă cu lipsa de educaţie a oamenilor. Politicienii din lumea întreagă sunt incapabili să rezolve problema pensiilor. O şcoală de sex ar fi soluţia. Dacă politicienii nu fac nimic, atunci noi ar trebui să facem mai mult sex, ca să avem mai mulţi copii. A fost uşor să păcălim lumea. Am construit o pagină oficială pentru şcoala de sex şi am convins-o pe directoarea Thompson (51 de ani), altfel o fostă moderatoare de talk-show-uri erotice din Suedia, să îşi joace bine rolul într-un video postat pe Youtube. Organizaţia noastră numără peste 200 de persoane, în general oameni nemulţumiţi de direcţia în care ne îndreptăm. Misiunea noastră este să îi facem pe oameni să gândească şi să analizeze veridicitatea anumitor informaţii. Vrem ca, în fiecare ţară, oamenii să analizeze situaţia educaţiei în şcoli, fiindcă politicienii nu fac nimic“, a declarat Elisabeth S. pentru Die Presse.

Şi totuşi…

În timp ce austriecii se întrec în farse pentru a demonstra naivitatea concetăţenilor, în alte ţări chiar există iniţiative menite a-i învăţa pe oameni cum să fie amanţi mai pricepuţi. De exemplu, în Malaiezia, speriate de numărul tot mai mare de divorţuri, autorităţile au organizat cursuri despre sex, special pentru bătrâni. Aceştia vor învăţa cum ar trebui să întreţină relaţii sexuale dacă se confruntă cu probleme în cuplu sau, uneori, chiar pentru a trece cu brio de luna de miere. Seminarul despre sex, destinat persoanelor în vârstă, durează un weekend şi are drept obiectiv să îi ajute pe vârstnici să redescopere bucuria de a face sex, dar şi cum să le crească partenerilor apetitul sexual.
De asemenea, în Singapore, două universităţi îi învaţă pe studenți cum să-şi cucerească partenerii şi cum să întreţină relaţii intime. Autorităţile au luat această măsură îngrijorate fiind de scăderea drastică a natalităţii din această țară. Astfel, ministrul dezvoltării şi al tineretului, Yu-Foo Yee, a decis să ofere diferite facilităţi tinerilor singaporezi care vor să-şi găsească sufletul-pereche şi să-şi întemeieze o familie. „Vrem să-i învăţăm pe tineri că nu e nevoie să-şi construiască mai întâi o carieră şi abia după aceea să se căsătorească şi să aibă copii. Trebuie să înţeleagă că relaţiile amoroase şi familia sunt foarte importante. Tinerii nu mai ştiu cum să-şi cucerească partenerii de cuplu şi se pare că nici nu prea mai ştiu cum să întreţină relaţii sexuale“, a afirmat el. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS