17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinElizabeth Taylor, evocată pe podiumul de prezentare

Elizabeth Taylor, evocată pe podiumul de prezentare

Barbara Tfank era de mult timp unul dintre cei mai apreciaţi costumieri de la Hollywood, însă, datorită primei doamne a Americii, Michelle Obama, designerul este cunoscut acum în întreaga lume

Ţinuta care a făcut ca numele Barbarei Tfank să ajungă rapid pe buzele tuturor „cunoscătorilor“ într-ale modei a fost combinaţia ingenioasă dintre o rochie în nuanţe de albastru şi un bolero roz pe care Michelle Obama a ales să o poarte la prima întâlnire oficială cu ducele şi ducesa de Cambridge.
Tfank s-a făcut din nou remarcată în timpul festivalului de modă New York Fashion Week, unde şi-a prezentat colecţia pentru sezonul primăvară-vară 2012, o colecţie de haine purtate de sosii ale celebrei Elizabeth Taylor. Creatoarea de modă a dorit să îi aducă un omagiu divei de la Hollywood, care a decedat în luna martie a acestui an, şi a decis ca modelele care îi vor purta creaţiile să „copieze“ stilul şi imaginea din tinereţe a frumoasei Elizabeth Taylor. „Într-o epocă în care blondele făceau legea, a venit ea, o brunetă de o voluptate aparte, reflectată atât în rotunjimile trupului, cât şi în chipul ei. Cu ochii săi în nuanţe de violet, buze pline, trup armonios şi privire scrutătoare, nimeni nu i-a putut egala vreodată înfăţişarea“, a precizat Tfank în prezentarea colecţiei sale.

Sosii ale lui Elizabeth Taylor

Manechinele alese să poarte hainele create de Tfank în onoarea divei au fost alese pe sprânceană şi toate au avut peruci aranjate special de stiliştii de la Shiseido, care au refăcut coafura lui Elizabeth Taylor. Elementul central al machiajului au fost sprâncenele – pentru care actriţa era binecunoscută -, însă make-up artiştii au ţinut să recreeze şi tenul de porţelan pentru care diva a fost întotdeauna invidiată. 
Barbara Tfank şi-a început munca de creaţie în domeniul designului de costume pentru filme, astfel că nu e de mirare că a fost captivată de aspectul lui Elizabeth Taylor, ale cărei apariţii erau întotdeauna perfecte, aranjate până la cele mai mici detalii. Designerul a ţinut să precizeze că a dorit ca manechinele care i-au purtat creaţiile să păstreze proporţiile bust-talie pentru care Elizabeth Taylor a fost întotdeauna apreciată, chiar dacă acest lucru a însemnat ca unele dintre modele să aibă sutienul umplut cu bureţi pentru că „foarte greu se mai găsesc manechine cu bust generos“, după cum a remarcat Tfank.

Haine feminine

În afară de perucile aranjate în stilul „Elizabeth Taylor“, referinţele făcute la personalitatea şi imaginea acesteia au fost foarte inteligent alese. Un model a purtat o rochie lungă, neagră, cu decolteu în „V“, cu imprimeu în stilul pop art, care duce privitorul cu gândul la portretul pe care Andy Warhol i l-a făcut divei. Alt manechin a purtat cu graţie o rochie lungă, dreaptă, aurie, cu talia marcată printr-un cordon, care aduce aminte de imaginea lui Elizabeth Taylor din „Cleopatra“. Au fost prezentate pe podium şi costume cu sacou şi pantalon, din materiale preţioase, cu imprimeuri discrete, dar şi cu desene cu motive florale colorate, suprapuse pe un fond negru.
O rochie de cocteil din tafta neagră, cu decolteul marcat de dantelă de aceeaşi culoare, a adus un plus de stil şi eleganţă colecţiei, altă „vedetă“ a prezentării fiind o ţinută sport, şic, formată dintr-o bustieră neagră combinată în mod inspirat cu pantaloni lungi, largi, cu imprimeu floral, în culori vii. Alte ţinute care au evocat partea extrem de feminină a divei Elizabeth Taylor au fost o rochie cu croială cloş, în nuanţe de roz şi portocaliu, o rochie elegantă dintr-un material preţios cu imprimeu floral, dar şi o ţinută formată dintr-o bluză elegantă fără mâneci, cu volan, şi o fustă-creion neagră.
Nu a fost uitată nici partea „activă“ a personalităţii divei, celebră pentru faptul că se afla mereu pe drum, dar mereu elegantă şi întotdeauna afişând o ţinută fără cusur. Ţinuta care a reflectat cel mai bine această componentă a personalităţii divei a fost cea care a combinat o bluză stil tunică, din organza, şi o pereche de pantaloni drepţi, din brocart auriu.
Boleroul care a făcut-o celebră pe Barbara Tfank nu a lipsit nici el din colecţie, însă modelul propus cu această ocazie a fost mai scurt, cu o croială mai cambrată, făcut din brocart gri deschis sau auriu – pentru a câştiga popularitate în rândul reprezentantelor tuturor generaţiilor.
Creaţiile lui Tfank, cu accente retro şi fără să dezgolească prea mult, au atras atenţia şi admiraţia tuturor celor care au fost martorii acestui eveniment special în lumea modei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU