9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEleganţă la nivel înalt

Eleganţă la nivel înalt

Editorii revistei americane Vanity Fair au întocmit o listă a celor mai elegante personalităţi de pe planetă, care au impresionat anul acesta prin ţinutele lor clasice sau extravagante, însă oricum în pas cu moda, informează cotidianul italian La Reppublica

În clasamentul prestigioasei reviste americane se numără atât muzicieni, cât şi  membri ai caselor regale. În cazul doamnelor, locul întâi este ocupat de soţia preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, Carla Bruni. De altfel, prima doamnă a Franţei este o prezenţă obişnuită în astfel de topuri, ea fiind considerată una dintre cele mai sexy şi bine îmbrăcate soţii de politician. La fel de adevărat este însă că fostul model a colaborat de-a lungul carierei cu creatori celebri, ca John Galliano, Chanel sau Christian Dior, astfel că a avut de la cine să înveţe care sunt secretele unei ţinute memorabile. Înzestrată cu o frumuseţe naturală şi un corp frumos conturat, Carla Bruni este considerată de mulţi stilişti de anvergură ca fiind una dintre cele mai elegante prezenţe din rândul primelor doamne ale lumii, stilul său vestimentar fiind comparat în dese rânduri cu cel al lui Jackie Kennedy. În plus, doamna Sarkozy a cucerit rapid şi inima francezilor. Potrivit unui sondaj realizat de ziarul Le Parisien, la scurt timp după căsătorie, 92% dintre respondenţi afirmau că aceasta este o femeie elegantă, 89% o considerau ca fiind modernă, 73% – drăguţă şi 69% – inteligenţă. Locul doi în clasamentul eleganţei este ocupat de H.H. Sheikha Moza Bint Nasser of Qatar, cea de-a doua soţie din cele trei ale emirului din Qatar, o prezenţă marcantă în viaţa socială şi politică. Datorită frumuseţii şi eleganţei sale, absolventa de sociologie a reuşit să ocupe un bine meritat loc secund în lista celor mai bine îmbrăcate personalităţi de pe planetă.

Prinţese cu stil

Medalia de bronz i-a revenit lui Kate Middleton. Prezenţa în clasament a soţiei prinţului William nu constituie o surpriză. Catherine apare pe această listă pentru a doua oară, după o primă apariţie în anul 2008, ea fiind apreciată pentru obiceiul ei de a-şi „recicla“ ţinutele. De asemenea, proaspăta ducesă de Cambridge a fost apreciată pentru că a readus în centrul atenţiei accesorii clasice ca pălăriile şi că „ştie întotdeauna cum să combine hainele ieftine cu cele realizate de designeri celebri“, după cum au explicat editorii revistei. Printre designerii preferaţi ai ducesei se numără casa Alexander McQueen, Alice Temperly, Bruce Oldfield sau Sophie Cranston. În timp ce pentru mulţi Kate reprezintă un adevărat „fashion icon“, există totuşi voci care au criticat stilul proaspetei ducese. Un exemplu edificator este designerul Vivienne Westwood, care a criticat stilul vestimentar şi machiajul acesteia. „Are o problemă cu machiajul ochilor. Conturul negru o face să pară dură. Ar trebui să renunţe la el. Are imaginea unei femei obişnuite, cu haine din magazine. Cred că ar trebui să fie o femeie extraordinară, indiferent de unde îşi cumpără hainele“, a declarat Vivienne Westwood.
Altă prezenţă elegantă în clasament este prinţesa Charlene de Monaco, soţia prinţului Albert, foarte apreciată pentru ţinutele alese. Printre designerii preferaţi ai lui Charlene se numără şi Giorgio Armani, care, de altfel, i-a creat şi celebra rochie de mireasă, acoperită de 40.000 de cristale Swarovski.

Extravaganţă apreciată

Din clasament nu putea lipsi nici nonconformista artistă americană Lady Gaga. Controversata solistă, care uimeşte la fiecare apariţie prin ţinutele sale extravagante, este cunoscută ca un adevărat formator de tendinţe. De cele mai multe, fie pe scenă sau în timpul liber, în stil vintage sau actual, Gaga este o fană declarată a casei de modă. În plus, în cel mai recent videoclip lansat, „Edge of Glory“, cântăreaţa a optat pentru ţinute din ultima colecţie a celebrei case de modă italiene. În cazul domnilor, clasamentul eleganţei este condus de Mario D’Urso, preşedinte Mittel Capital. Acesta este urmat în top de miliardarul Arpad Busson, actualul partener de viaţă al actriţei Uma Thurman, şi de bancherul columbian Alejandro Santo Domingo. Din clasament nu putea lipsi laureatul premiului Oscar, starul britanic Colin Firth, un cunoscător în ceea ce priveşte eleganţa şi un admirator al costumelor Tom Ford, pe care le poartă de câte ori are ocazia. Firth este acompaniat în top de conaţionalul său, Jenson Button, pilotul echipei de Formula 1 McLaren, de asemenea foarte apreciat pentru stilul său vestimentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS