7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Personalitate

Desenul personalităţii mele

S-a descoperit, în urma unor studii, că modul în care desenăm trădează anumite aspecte ale personalităţii noastre. Cercetările au arătat că ambiţioşii au tendinţa să deseneze triunghiuri, planete şi să se folosească de haşuri. Spiritualii se repetă în desen şi, de obicei, fac figuri abstracte. Persoanele nerăbdătoare le recunoaştem după inimile şi semnele de întrebare pe care le desenează, dar şi după motivele florale pe care le folosesc. Romanticii vor alege să deseneze buze, stele, inimi şi flori. Pânzele de păianjen şi cărămizile vor fi alese ca repere de către cei nesiguri pe ei.

Cum scrii?

Grafologii au descoperit că scrisul de mână denotă peste 5.000 de trăsături ale caracterului. Persoanele care scriu cu spaţiu mare între cuvinte au o minte deschisă, pe când cele care apropie literele sunt conservatoare. Literele mari trădează o persoană care doreşte să fie în centrul atenţiei, pe când cei timizi au scrisul mai mic. Scrisul mediu spune despre cineva că este echilibrat şi că se poate adapta cu uşurinţă situaţiilor noi şi dificile.
Înclinaţia scrisului spre dreapta indică faptul că respectiva persoană este deschisă şi îşi doreşte să avanseze, pe când scrisul înclinat spre stânga trădează nevoia individului de a fi mai retras. Dacă scrisul nu este înclinat în nici una dintre cele două direcţii, el denotă o logică foarte bună a persoanei respective.

Studenţii, predispuşi la depresie

Se pare că, deşi studenţii doresc să fie independenţi şi vor să se îndepărteze de părinţi, de casă şi de tot confortul cu care au fost obişnuiţi, ajung să regrete această decizie, când sunt puşi în situaţia de a se descurca singuri. Principala cauză a depresiei este constituită de lipsa banilor. O altă cauză o reprezintă relaţiile interumane. Se pare că este dificilă comunicarea între colegii de cameră, în special din cauza tabieturilor fiecăruia şi a diferenţelor dintre ei. Un studiu realizat pe această temă a arătat că 60% dintre tinerii plecaţi la studii în alte localităţi au recunoscut că le este dor de casă, dar şi faptul că le este greu să se descurce fără ajutorul părinţilor.

Sursa nervilor…

Doctorul David J. Lieberman a oferit un răspuns pentru toţi cei care se întreabă din ce cauză ne enervăm. El spune că fiecare om acţionează conform unuia dintre următoarele motive, în funcţie de stima de sine:
1) Alegem ceva pentru că ne simţim bine. Atunci când acţionăm pentru a ne satisface tabieturile şi nu ne îndeplinim sarcinile, se creează un disconfort, deoarece conştientizăm că plăcerea noastră nu duce la un sfârşit fericit. De exemplu, dacă alegem să ieşim în oraş, deşi a doua zi avem un examen, alegerea este în opoziţie cu adevăratele dorinţe interioare, căci conştientizăm târziu.
2) Alegerea noastră  ne păstrează intactă imaginea. Când acţiunile noastre satisfac dorinţele celor din jur, şi nu pe ale noastre, înseamnă că nu alegem pentru propria persoană. Aceste lucruri nu sunt în conformitate cu dorinţele noastre şi iar se creează un disconfort psihic, care face să ne enervăm.
3) Alegem ce este bine. Când realizăm diverse lucruri care sunt în conformitate cu o moralitate generală, avem o stimă de sine ridicată. Dacă starea de bine se produce datorită stimei de sine, înseamnă că acţiunile noastre sunt libere şi nervozitatea nu are şanse mari să apară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS