14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Ştrudel cu mere şi cireşe

Ingrediente: 3 mere verzi, 680 g de cireşe din compot, 100 g zahăr pudră, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de praf de scorţişoară, 80 g de unt topit, 10 foi de plăcintă congelate, 100 g de migdale pisate, frişcă pentru servire.
Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă, scoateţi-le cotorul şi tăiaţi-le în felii subţiri. Amestecaţi merele, cireşele, zahărul, zeama de lămâie şi scorţişoara într-un castron mare de sticlă sau ceramică. Lăsaţi amestecul două ore la macerat, apoi scurgeţi siropul. Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Ungeţi cu unt o tavă de copt. Separat întindeţi foile de plăcintă, ungeţi-le cu unt topit una câte una şi aşezaţi-le una peste alta. Presăraţi ultima foaie cu praful de migdale. Puneţi umplutura de-a lungul foilor, lăsând o margine de aproximativ 6 cm la fiecare capăt. Împăturiţi marginile şi rulaţi foile strâns. Puneţi preparatul în tava pregătită, având grijă ca marginile să fie în jos. Ungeţi ştrudelul cu untul care v-a rămas şi lăsaţi-l la cuptor timp de 25 de minute sau până când se rumeneşte. Presăraţi puţin zahăr pudră şi serviţi ştrudelul cu frişcă.

Pui cu sos de lămâie

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 pulpe întregi de pui, 2 lămâi, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de frunze de rozmarin, 3 căţei de usturoi, 3 dovlecei, 2 rădăcini de păstârnac, un ardei gras, 2 cepe roşii, 400 g de cartofi, sare şi piper
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 210°C. Într-un castron amestecaţi coaja şi zeama de la cele două lămâi, uleiul, rozmarinul tocat şi usturoiul pisat. Adăugaţi pulpele de pui şi daţi-le prin sosul preparat. Curăţaţi dovleceii, tăiaţi-i în două pe lungime şi apoi în patru, curăţaţi păstârnacul şi tăiaţi-l în patru, scoateţi seminţele ardeiului şi tăiaţi-l felii, iar ceapa roşie şi cartofii tăiaţi-i cubuleţe. Puneţi toate legumele într-o cratiţă mare sau într-o tavă şi aşezaţi carnea deasupra. Turnaţi ce v-a rămas din sosul de lămâie şi asezonaţi preparatul cu sare şi piper. Lăsaţi puiul şi legumele la cuptor timp de 40 de minute, apoi scoateţi carnea pe un platou şi acoperiţi-o cu folie de aluminiu să se păstreze caldă şi mai lăsaţi legumele 10 minute la cuptor. Aşezaţi pulpele şi legumele în farfurii, puneţi cu lingura din sosul rămas şi serviţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS