9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa an nou, oracol nou

La an nou, oracol nou

Odată cu sosirea anului nou, toţi ne dorim, cu siguranţă, să aflăm ce ne-au rezervat astrele pentru următoarele 12 luni.

La început de ani, fiecare dintre noi ar vrea să ştie ce surprize îi rezervă următoarele 12 luni din calendar. Acum este momentul de glorie al horoscoapelor, fiecare dintre noi sperând, în sufletul său, că astrele ne vor dezvălui câteva secrete despre viitorul ce ne aşteaptă. În cazul în care v-aţi săturat de tradiţionalul zodiac, vă prezentăm alternative vechi de când lumea de divinaţie, cum ar fi cititul în frunzele de ceai, din China, sau în zaţul de cafea, din Turcia.

Taseografia, arta cititului în ceai  

În China, taseografia este o artă veche de peste o mie de ani, nefiind prea multe persoanele care au acces în lumea încifrată a frunzelor de ceai. Persoanele alese trebuie să fie dotate cu multă intuiţie, imaginaţie, o bună cunoaştere a simbolurilor şi o capacitate de interpretare corectă a acestora. Ceaiul se serveşte în ceşti albe, mici şi simple, uşor încălzite înainte, fără vreun model. De asemenea, frunzele de ceai negru nu trebuie sub nici o formă să fie sfărâmate. Acestea se fierb în apă într-un ceainic special şi, conform ritualului, persoana care se ocupă de prepararea ceaiului trebuie să îl şi deguste, spunând în gând numele persoanei pentru care efectuează întreg ritualul. De asemenea, trebuie să aveţi grijă când turnaţi ceaiul în ceşcuţe, pentru că frunzele de ceai trebuie să se prelingă în ceşti. Ceaşca trebuie ţinută în mâna stângă şi va fi rotită uşor în direcţia acelor de ceas, astfel încât frunzele să se aşeze pe fundul şi pe pereţii ceştii în care este turnat ceaiul. Persoana căreia i se dezvăluie destinul trebuie să răstoarne ceaşca pe farfurioară. În timp ce descifrează simbolurile din ceaşcă, persoana care ghiceşte trebuie să ţină în ambele mâini ceaşca, orientând-o cu toarta înspre persoana căreia îi ghiceşte. Mânerul simbolizează persoana respectivă, casa şi familia acestuia, iar simbolurile care apar în ceaşcă sunt interpretate ţinând cont de distanţa dintre frunzele de ceai şi mâner.

Runele – horoscopul germanic

Divinaţia în rune este bazată pe alfabetul runic, care provine din ţările scandinave. De mult, aceste rune erau considerate magice sau având puteri magice. Runele erau în principiu un sistem magic, reprezentând forţe şi obiecte din natură. Se credea că prin invocarea Runei corespunzătoare se putea intra în contact cu forţa sau cu obiectul reprezentat de simbol. Runele, ca orice ideogramă, sunt simboluri fixe legate de o anumită stare sau un anumit concept. Ceea ce reflectă aceste simboluri poate să se schimbe în mod radical, în funcţie de perspectiva celui care le interpretează.

Chiromanţia – arta cititului în palmă

Chiromanţia provine din cuvintele greceşti cheir – mână şi manteia – prevestire, aceasta are ca scop prezicerea viitorului unei persoane pe baza liniilor din palme. Chiromanţia datează din epoca de piatră. Imagini care reprezintă palmele umane în picturile rupreste, aceasta indică faptul că oamenii acelor timpuri aveau un interes deosebit faţă de această parte a corpului. Mai târziu, practica chiromanţiei a fost interzisă de către Biserica Catolică, aceasta considerând-o o practică a Diavolului. Oricine o practica sau manifesta un minimum interes pentru chiromanţie era ucis. Oameni de marcă, precum Paracelsus (1493-1541) şi Fludd (1574-1637) şi-au adus contribuţia la păstrarea şi transmiterea mai departe a acestei arte prin scrierile lor. 

Cafedomanţia, secretul cititului în cafea

Cafedomanţia este una dintre cele mai răspândite metode de divinaţie, fiind folosită în toate ţările de pe glob, cu predilecţie însă în Anglia, Germania, România şi ţările din Africa. Metoda este foarte veche, originile ei putând fi găsite în misterioasele deşerturi ale Arabiei. Cafedomanţia poate fi folosită tot timpul anului, şi în funcţie de semnele formate de particulele de cafea se vizualizează trecutul, desfăşurarea evenimentelor din prezent şi viitorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS