19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Probleme în cuplu

Există greşeli pe care le facem involuntar, greşeli care de fapt alungă iubirea unui cuplu şi duc inevitabil la sfârşitul ei.

Păreţi un cuplu fericit, numai că de la o vreme flacăra iubirii s-a stins. Să fie oare de vină faptul că astăzi nu mai aşteptaţi nimic de la celălalt şi că certurile sunt o raritate, cu alte cuvinte, s-a instalat nepăsarea? Toate semnele conduc spre acest simptom, căci propoziţii de genul „Cum doreşti“ sau „Mi-e egal“ se aud din ce în ce mai des în cadrul scurtelor dumneavoastră discuţii. Cu alte cuvinte, lipsa tensiunilor în cuplu poate indica şi lipsa comunicării. Aşa că, dacă sunteţi îngrijorată din cauză că vă contraziceţi cel puţin o dată pe săptămână, aflaţi că relaţia dumneavoastră este foarte sănătoasă.
Nu minimalizaţi ignorarea, ce apare în momentul în care, între parteneri, deşi mai există sentimente, se risipeşte atracţia, iar manifestările de tandreţe se reduc la cel mult un sărut pe obraz. Sentimentele de care vorbeam pot fi însă doar aparenţe, susţin specialiştii, iar cuplul continuă să existe din obişnuinţă.

Situaţii de luat în seamă

De asemenea, când într-o relaţie nici unul dintre parteneri nu ia decizii este mai grav decât atunci când cei doi se duelează în opinii, susţin specialiştii în probleme de cuplu. Pentru ca o relaţie să funcţioneze, trebuie ca măcar unul dintre parteneri să aibă iniţiativă, însă este foarte important modul de a-şi impune punctul de vedere. Dacă decide mereu de unul singur, fără să ţină cont de opiniile celuilalt şi fără să calculeze impactul hotărârilor lui asupra partenerului, acesta poate deveni introvertit.
Şi faptul că femeia ocupă o funcţie de conducere, iar partea masculină nu se ridică la acelaşi nivel, poate da naştere unor sentimente nu tocmai plăcute în sufletul bărbaţilor, care îşi simt masculinitatea ameninţată, iar de aici şi până la ruptură nu mai este decât un pas.
Există însă soluţii şi pentru astfel de situaţii. Este vorba de compromis: doamnele nu trebuie să renunţe la succes pentru a se alinia partenerului, cum nici el nu va fi obligat să le egaleze. Trebuie să găsiţi o cale de mijloc, atât la nivel de comunicare, cât şi în ceea ce priveşte comportamentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU