7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSe poartă carourile

Se poartă carourile

Stilul scoţian a cucerit prezentările de modă în acest an. Imprimeurile tipice britanico-scoţiene, cu carouri de toate formele şi culorile, sunt pre-zente pe podium, de la ţinutele simple şi până la cele şic, de seară.

Pe lângă deja cunoscutul imprimeu Burberry, în acest sezon este pe val şi materialul celtic. Printre designerii care au promovat cu succes acest stil se numără Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, Ralph Lauren sau Burberry. Şi dacă până acum se spunea că nu trebuie să purtăm decât un imprimeu, în acest sezon, indiferent că este vorba de carouri scoţiene sau imprimeuri animale, combinaţiile sunt considerate moderne, chiar avangardiste. Trebuie să aveţi grijă ca nuanţele imprimeurilor să se potrivească sau să aibă un numitor comun. În acelaşi timp, în cazul în care preferaţi totuşi combinaţiile mai cuminţi, în dulcele stil clasic, aveţi la dispoziţie nenumărate moduri de a combina carourile, de la tradiţionalul tartan scoţian, până la nonconformistele imprimeuri grafice alb-negru. Indiferent de mărime sau de culoare, carourile vor putea fi întâlnite pe toate articolele vestimentare, de la fuste, rochii, pantaloni, pardesie, poşete şi până la eşarfe sau şaluri.
 Carourile sunt îndrăgite datorită versatilităţii bine cunoscute, fiind accesibile cât mai multor categorii de vârstă. De asemenea, sunt uşor de combinat, aducând vestimentaţiei un plus de veselie şi un aer fresh.

Carouri versatile

De exemplu, astfel de imprimeuri se pot regăsi pe o fustă dintr-un material moale, un sacou cambrat sau o bluză din mătase. De asemenea, în cazul în care nu vă place să ieşiţi în evidenţă, dar totuşi vă plac carourile, puteţi opta pentru un palton în carouri alb-negru, cu o curea în talie. Domnişoarele îndrăzneţe pot combina fuste mini în carouri, tip kilt scoţian, cu colanţi de culoare închisă. Altă posibilitate ar fi o fustă roşie în carouri negre, purtată cu ciorapi roşii şi o poşetă neagră, ţinută perfectă pentru serviciu, dar şi pentru o ieşire în oraş. Una dintre piesele vedetă când vine vorba de carouri sunt cămăşile care pot fi asortate la pantaloni, fustă sau chiar blugi. De asemenea, în acest sezon sunt în vogă fustele din tweed completate cu sacouri în acelaşi ton sau uni, precum şi fustele plisate în carouri, asortate cu cămăşi simple, care conferă un aspect feminin, de şcolăriţă.

Istoria carourilor

Thomas Burberry este cel care a consacrat carourile, el fiind cel care a utilizat pentru prima dată un material imprimat rezistent, impermeabil. În prezent, acest brand a ajuns sinonim cu celebrul imprimeu şi orice creaţie a casei de modă englezească este uşor de recunoscut de către orice iubitor de modă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS