11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele unei relaţii la distanţă

Secretele unei relaţii la distanţă

Tot mai multe cupluri îşi trăiesc iubirea la sute sau mii de kilometri depărtare. Şi pentru că o astfel de relaţie are nevoie de anumite ingrediente, sfaturile specialiştilor în probleme de cuplu sunt binevenite.

Distanţa face ca dragostea să fie mai puternică, o astfel de relaţie fiind clădită pe loialitate, încredere şi respect. Din cauza acestui din urmă motiv nu orice cuplu poate rezista într-o relaţie la distanţă, deşi cei care cred că şi-au descoperit sufletul pereche la sute de kilometri depărtare spun că nimic nu stă în calea acestei iubiri. Şi totuşi, lucrurile nu sunt chiar atât de simple pe cât par.

Primul pas spre reuşită

Odată ce aţi hotărât să puneţi bazele unei relaţii la distanţă, nu uitaţi să întocmiţi împreună cu partenerul un plan. Atunci când o relaţie la distanţă începe să se formeze este foarte important ca ambii parteneri să determine ce vor să facă pe termen scurt şi lung. Reamintiţi-vă că şi cealaltă persoană implicată trebuie să fie de acord cu planul şi trebuie să îi oferiţi ceea ce îşi doreşte de la relaţie.
Comunicarea este şi ea foarte importantă, putând fi considerată chiar cheia iubirii la distanţă. Vorbiţi despre tot ce vă frământă. Arătaţi-i celeilalte persoane cât de mult vă lipseşte şi cât de mult o iubiţi, căci, dacă sunt sute de kilometri distanţă între voi, tendinţa de neîncredere este foarte mare.
Încercaţi, de asemenea, să îi fiţi aproape celuilalt şi la bine, şi la greu. Telefonul vă va fi cel mai la îndemână, aşa că, deşi el sună într-un moment nepotrivit, când aveţi ceva important de lucru, încercaţi să fiţi disponibilă.

Momentele dulci

Nu uitaţi de scrisori. Deşi par cam demodate în această epocă în care e-mail-ul sau messenger-ul sunt indispensabile şi gestul dumneavoastră de a aşterne gânduri pe coala albă de hârtie vi se pare în primă fază hilar, nu capitulaţi. Va fii o adevărată surpriză pentru partener să citească rânduri de iubire pe o foaie care poartă mirosul parfumului dumneavoastră.
Puteţi trimite şi cadouri prin poştă, atenţii pline de sentiment, în care să puneţi lucruri mici, dar foarte importante pentru un cuplu.
Vizitaţi-vă din când în când. Nimic nu poate înlocui o vizită a partenerului care locuieşte la distanţă. Bucuraţi-vă de orice clipă petrecută împreună deoarece pot trece săptămâni sau chiar luni până când o să vă revedeţi.

Sfaturi bune de urmat

Încercaţi să aveţi o relaţie deschisă, în care să vă comunicaţi absolut tot ce vă deranjează.
În cazul în care ceva nu merge cum v-aţi dori dumneavoastră, cel mai bine este să-i spuneţi. Va observa imediat că se întâmplă ceva atunci când veţi vorbi, va simţi că nu sunteţi sută la sută fericită.
Dacă nu veţi discuta direct despre aceste probleme, acest lucru poate afecta relaţia. Poate chiar iremediabil.
„E-mail, sms şi avantajele unei web-cam pot contribui pozitiv la păstrarea unei relaţii la distanţă şi îi pot ajuta pe cei doi să nu simtă trecerea timpului. Nu uitaţi nici despre momentele importante din viaţa fiecăruia dintre voi.
O cameră web vă aduce avantaje atunci când vine vorba de o relaţie la distanţă deoarece vă puteţi vedea în timp ce conversaţi, puteţi observa în direct gesturile partenerului atunci când îi spuneţi «te iubesc»“, susţin specialiştii în probleme de cuplu.

Interesele comune duc la discuţii plăcute

Când locuiţi în acelaşi oraş este foarte uşor să găsiţi lucruri depre care să discutaţi deoarece aveţi acelaşi experienţe. Când vă despart sute sau mii de kilometri, este posibil ca experienţele pe care le trăiţi împreună să fie puţine sau chiar inexistente. Şi totuşi n-ar fi rău să încercaţi să vă descoperiţi sau să stabiliţi interesele comune, care vă vor oferi posibilitatea de a avea ceva de discutat de fiecare dată când vorbiţi la telefon. Dacă vă place acelaşi sport, urmăriţi acelaşi eveniment pentru ca apoi să puteţi discuta despre el.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS