7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Ceapa roşie protejează sănătatea inimii

Un grup de oameni de ştiinţă din Hong Kong susţine că obişnuita ceapă roşie ar putea fi un element vital în procesul de prevenire şi combatere a bolilor cardiace. Cercetătorii au descoperit că leguma, care este folosită în gastronomia mediteraneană şi indiană, dar care se cultivă şi consumă şi în ţara noastră în destul de multe regiuni, ajută la eliminarea colesterolului „rău“ din organism, acest tip de colesterol fiind principalul vinovat pentru apariţia atacurilor de cord şi atacurilor cerebrale. În acelaşi timp, ceapa roşie se pare că ajută organismul să reţină colesterolul „bun“, unul dintre cei mai importanţi factori de protecţie împotriva bolilor cardiovasculare. Cercetătorii au făcut un experiment în cadrul căruia au hrănit cu ceapă roşie tocată un grup de hamsteri care primiseră o alimentaţie foarte bogată în colesterol. După opt săptămâni de observaţie, oamenii de ştiinţă au constatat că nivelul de lipoproteină cu densitate scăzută LDL, adică exact colesterolul „rău“, a scăzut în medie cu 20 de procente. „Rezultatele studiului nostru susţin ipoteza potrivit căreia consumul regulat de ceapă, în special de ceapă roşie, reduce în mod semnificativ riscul de apariţie a unei boli cardiace“, a explicat profesorul Zhen Yu Chen, conducătorul echipei de cercetători din cadrul Universităţii Chineze din Hong Kong.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS