11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Bolidul DeLaSalle EV, un nou record de eficienţă

Proiectul unor studenţi americani care şi-au propus să inventeze cea mai eficientă maşină electrică din lume este la un pas de a intra în Cartea Recordurilor, informează site-ul zigonet.com. Construit pe şasiul unei maşini de Formula 1, prototipul futurist, dotat cu o caroserie aerodinamică transparentă, a fost botezat DeLaSalle EV şi a fost creat de un grup de studenţi ai Şcolii „DeLaSalle“ din Kansas City, sub îndrumarea profesorului Steve Rees şi în parteneriat cu inginerii de la Centrul Tehnic Akron din Ohio. Primul obiectiv al proiectului a fost ca prototipul să parcurgă un număr cât mai mare de kilometri, folosind un litru de combustibil. Rezultatele au depăşit orice aşteptări, întrucât în primele faze ale testelor bolidul a parcurs 100 de kilometri cu doar 0,78 litri de benzină. Prin urmare, echipa de ingineri a solicitat ca realizarea lor să fie consemnată în Cartea Recordurilor.

Personajul de jocuri Mario a împlinit 25 de ani

Simpaticul personaj de jocuri pe calculator Mario a împlinit 25 de ani, informează site-ul zigonet.com. Născut în Japonia în anul 1985, Mario, instalatorul cu şapcă roşie, este un personaj care face parte din activitatea mai multor generaţii de pasionaţi ai jocurilor pe calculator. Deşi, în prezent, jocurile care îl au în centru se joacă pe console ultramoderne, nimeni nu uită de primele aventuri ale acestui personaj, pe care cu toţii l-am ghidat la început cu ajutorul unor console uriaşe, oarecum rudimentare. Deşi conceptul său grafic nu a evoluat foarte mult în ultimii 25 de ani, întrucât producătorii au dorit să păstreze caracterul retro al jocului, personajul Mario s-a mai schimbat odată cu trecerea timpului, pentru a cuceri categorii noi de public, seducându-i totodată şi pe aceia care au jucat şi primele versiuni ale jocului.

Blake Lively, pasionată de gastronomie

Actriţa Blake Lively obişnuieşte să se înscrie la cursuri de bucătari în fiecare ţară pe care o vizitează, informează site-ul contactmusic.com. Starul din serialul de televiziune „Gossip Girl“ călătoreşte foarte mult pentru a filma şi pentru a-şi promova proiectele cinematografice, dar îşi face mereu timp pentru a învăţa să gătească mâncăruri specifice ţărilor pe care le vizitează. Actriţa susţine că interesul ei pentru gastronomie are un obiectiv bine definit, pentru că şi-a propus să îşi deschidă un lanţ de restaurante unde să servească preparate din întreaga lume. „Îmi place să iau lecţii de gătit oriunde mă duc, pentru că sunt de părere că gastronomia reflectă cel mai bine cultura unui loc. Aşa am multe de învăţat, lucruri care îmi vor fi de folos atunci când îmi voi deschide restaurantul la care mă gândesc de atâta timp“, a explicat Blake Lively.

Placido Domingo a fost numit „Omul anului“

Tenorul spaniol Placido Domingo va fi onorat cu premiul „Omul anului“, care îi va fi decernat în luna noiembrie de reprezentanţii Latin Recording Academy, informează site-ul contactmusic.com. Placido Domingo a fost desemnat să primească această distincţie graţie realizărilor sale profesionale şi filantropice, premiul urmând să îi fie înmânat în cadrul unei ceremonii speciale, care va avea loc în Las Vegas, în ajunul decernării Premiilor Grammy pentru muzica latină. Printre artiştii care au fost onoraţi cu premiul „Omul anului“ acordat de Latin Recording Academy se mai numără Julio Iglesias şi Carlos Santana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS