17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMelci cu nucă şi zahăr caramelizat

Melci cu nucă şi zahăr caramelizat

Ingrediente: 400 g făină, 25 g drojdie proaspătă, 110 ml lapte, 3 linguri zahăr pentru lapte, 2 ouă întregi, zahăr vanilat, coajă de lămâie, portocală, esenţă de rom, un praf de sare, 130 g unt moale la temperatura camerei, 6 linguri zahăr pentru unt, 10-12 linguri zahăr pentru caramel, nucă măcinată în cantitatea dorită.
Mod de preparare:
Caramelizaţi zahărul într-o cratiţă sau tavă rotundă cu diametrul de 26-28 cm. Aveţi grijă să tapetaţi atât fundul, cât şi pereţii, apoi lăsaţi la răcit.
În acest timp, separat, într-un castron, puneţi peste făina cernută ouăle, sarea şi aromele.
Dizolvaţi drojdia în laptele călduţ îndulcit, însă fără să o lăsaţi să se dospească, turnaţi-o câte puţin în castronul cu făină şi omogenizaţi. Frământaţi circa 10-15 minute, pe masa de lucru presărată cu făină, până obţineţi un aluat elastic.
Întindeţi o foaie dreptunghiulară de circa 1 cm grosime, pe care o ungeţi cu untul frecat spumă cu zahăr. Presăraţi nucă din belşug şi presaţi-o uşor cu palma, pentru o bună aderenţă la stratul de unt. Rulaţi sub formă de sul şi tăiaţi în şase-şapte bucăţi egale ca lungime.
Puneţi-le în picioare, distanţaţe uniform, în tava tapetată cu caramelul răcit. Lăsaţi la crescut, într-un loc încălzit, fără curenţi de aer, timp de o oră sau până ce aluatul a ocupat întreg spaţiul tăvii.
Daţi la cuptorul încins pentru circa 35-40 de minute, la 180 de grade sau până ce aluatul este copt şi frumos rumenit. Scoateţi din cuptor şi răsturnaţi imediat pe un platou, aşa fierbinte, altfel caramelul se întăreşte şi nu puteţi scoate melcii din vas.
Lăsaţi la răcit.
Timp de preparare: 55-60 de minute
Complexitate: medie
Menţiune: Melcii pot fi presăraţi cu nucă măcinată.
www.reteteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS