19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocană de vită cu găluşte de parmezan

Tocană de vită cu găluşte de parmezan

Ingrediente: 1 kg carne de vită, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă, 6 bucăţi de şuncă, 500 g ciuperci champignon, 4 căţei de usturoi, 2 linguri de făină, 500 ml supă de vită, 250 ml vin roşu, 2 crenguţe de cimbru, 3 foi de dafin, 50 g unt, 300 g făină cu agent de creştere, 45 g parmezan, 185 ml lapte.
Mod de preparare: Tăiaţi carnea de vită în bucăţi de aproximativ 2 cm şi rumeniţi-o în uleiul de măsline, la foc mediu. Scoateţi carnea pe un platou. În tigaie puneţi ceapa tocată, şunca tăiată mărunt, ciupercile tăiate pe jumătate şi usturoiul, şi lăsaţi totul pe foc până când ingredientele se înmoaie, apoi încorporaţi făina. Adăugaţi supa de vită, vinul, cimbrul şi foile de dafin şi daţi totul în clocot. Micşoraţi focul, adăugaţi carnea de vită şi fierbeţi preparatul acoperit, timp de o oră şi jumătate, apoi transferaţi totul într-un vas termorezistent. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Între timp, amestecaţi untul, făina cu agent de creştere, parmezanul şi laptele, până când se omogenizează. Modelaţi compoziţia sub formă de găluşte şi puneţi-le peste carne. Mai daţi totul la cuptor timp de 20 de minute şi apoi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS