10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Iarna în culori

Fiecare anotimp este acompaniat de noi culori, care ne vor marca în mod iremediabil garderoba.

Fiecare doamnă şi domnişoară pasionată de modă ştie că orice sezon are culoarea lui dominantă. De exemplu, iarna trecută, rege absolut era movul: pantofi mov, ciorapi mov, pulovere mov şi aşa mai departe. Nuanţele liliachii au fost „pe val“ în sezonul toamnă-iarnă 2008-2009, în combinaţie cu clasicul gri. În acest an însă, lucrurile s-au schimbat. Deşi movul şi griul sunt încă destul de prezente, chiar dacă în nuanţe şi tonuri diferite, în prim-plan vin acum alte culori, uneori chiar foarte vii, pentru că şi sezonul rece trebuie înfruntat cu zâmbetul pe buze.

Pasiune roşie

Roşul va fi cu siguranţă culoarea care va face ca această iarnă să fie mai fierbinte. Nici unul dintre marii stilişti nu a ştiut să reziste acestei culori, cu toate variaţiile sale cromatice: bordeaux, cireaşă, coral, purpuriu şi până la fucsia. Roşul este, cu siguranţă, o culoare vibrantă, transmite pasiune şi feminitate şi este caracteristic doamnelor sigure pe ele. Din acest motiv, este nevoie să fie folosit în „doze“ moderate, mai ales în cazul tinerelor domnişoare. Aşadar, este bine să optaţi pentru un look proaspăt, cu o jachetă în aceste nuanţe sau cu ciorapi roşii, în combinaţie cu o fustă scurtă.

Mereu verde

Verdele a fost o culoare populară printre pasionatele de modă încă din această vară. Nuanţele deschide din sezonul estival sunt acum înlocuite de verdele închis, care poate fi combinat cu albastru, gri sau maro. Nu uitaţi să asortaţi totul cu accesorii de culoare aurie. Efectul va fi spectaculos. Doamnele mai îndrăzneţe pot opta şi pentru nuanţa „lime“, potrivită mai ales brunetelor cu piele mai închisă la culoare. În cazul reprezentantelor sexului frumos cu păr bălai şi piele albă, stiliştii recomandă nuanţele închise de verde.

Albastru ca oceanul

Culoarea oceanului, simbol al spiritualităţii şi eleganţei, îşi face din plin simţită prezenţa în acest sezon. Cea mai în vogă nuanţă este, de departe, albastrul închis, dar nu se lasă mai prejos nici celelalte tonuri, cum ar fi albastrul electric. În această iarnă, cunoscătoarele nu trebuie să rateze un articol vestimentar sau o pereche de încălţăminte în această nuanţă. În plus, vechea teamă potrivit căreia această culoare este greu de asortat este alungată chiar de stilişti. Astfel, combinaţiile până mai ieri condamnate, cum ar fi albastru cu maro sau cu negru, au devenit peste noapte „reginele“ prezentărilor de modă.

Dark lady

Adevăratele protagoniste ale acestei ierni vor fi aşa-numitele „dark lady“ sau doamnele în negru. După cum bine se ştie, negrul este o culoare clasică şi nu se va demoda niciodată. În acest an însă, el revine mai puternic ca niciodată, cu blazere supradimensionale, pantaloni din piele mulaţi, cu aplicaţii din metal, strasuri şi paiete, într-o combinaţie foarte nonconformistă şi de efect.

Albă ca zăpada

Deşi, la prima vedere, albul pare o culoare exclusiv estivală, nu este aşa. În acest sezon friguros, albul este în mare vogă. În fond, această culoare, sau, mai bine spus, nonculoare, este oarecum simbolul sezonului rece. Este suficient să ne gândim la pârtiile de schi, la oamenii de zăpadă.  În plus, albul a fost întotdeauna un simbol al eleganţei şi al rafinamentului. La fel de adevărat este însă că o ţinută complet albă este extrem de dificil de purtat, dacă nu avem o siluetă perfectă, pentru că, aşa cum bine se ştie, albul tinde să îngraşe. Din acest motiv, specialiştii recomandă să combinăm hainele albe cu unele de altă culoare. Cămaşa albă, de exemplu, este un articol vestimentar obligatoriu pentru acest sezon, fiind prezentă atât în versiuni elegante, cât şi clasice. Combinaţia de maxim efect este, cum era de aşteptat, cea cu negru, însă cu nimic mai prejos nu este nici cea cu albastru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS