9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGogoşari în sos tomat

Gogoşari în sos tomat

Ingrediente: 5 kg gogoşari roşii, 1/2 l oţet, 1/2 l ulei, 500 g zahăr, 3 linguri rase de sare mare, 2 borcane şi jumătate de pastă de tomate (1 kg), 1 plic boabe de piper, 7-8 foi de dafin, boabe de muştar.
Mod de preparare: Gogoşarii se scobesc de seminţe, se spală şi se taie în fâşii late de 1 cm. Oţetul, uleiul, zahărul, pasta de tomate, piperul, foile de dafin şi muştarul se pun pe foc şi se fierb cam 15 minute. Se adaugă feliile de gogoşar şi sarea mare. Se lasă să clocotească aproximativ şapte minute, până îşi schimbă culoarea. Se scoate gogoşarul şi se lasă să se răceasă. Se pune în borcane, presând uşor, iar apoi se completează cu sosul în care a fiert. Se închid borcanele şi se pun la sterilizat, fie în bain-marie, fie în tava de la cuptor. După ce se scot din apă se acoperă cu mai multe prosoape groase, iar dacă sterilizarea s-a făcut în cuptor, se lasă înăuntru, să se răcească, până a doua zi.
Menţiuni: Se poate folosi ca garnitură la friptură sau cartofi.
Timp de preparare: 3 ore
Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS