10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModuri inedite de a salva planeta

Moduri inedite de a salva planeta

Probleme cu apa, aerul, energia şi mediul? Nu vă fie teamă. Vă prezentăm câteva soluţii ceva mai ciudate şi care ne fac să zâmbim, dar care, în acelaşi timp, răsucesc cuţitul în rană, amintindu-ne că Terra se confruntă cu probleme cu adevărat serioase.
Ingenioşii inventatori s-au gândit că în aceste vremuri de criză, când orice bănuţ economisit se poate dovedi o adevărată mană cerească, nimic nu este mai util decât un portofel „recalcitrant“, care să ne facă să ne gândim de două ori înainte de a scoate cardul. Portofelul este disponibil în trei versiuni: Sloth, care se deschide atât de greu, încât riscaţi să se închidă magazinul înainte să apucaţi să plătiţi marfa cumpărată; al doilea model, Pride, începe să vă insulte în public, atât pe dumneavoastră, cât şi pe prieteni, încât veţi face tot posibilul să dispăreţi cât mai rapid din magazin; în fine, Wrath, pur şi simplu, vă „muşcă“ în momentul în care încercaţi să băgaţi mâna. Aşa că dacă suferiţi de „shopping compulsiv“, boală din cauza căreia v-aţi umplut casa de obiecte inutile, veţi aprecia foarte mult aceste modele de portofel, care vă va muşca de degete ori de câte ori veţi încerca să mai „şterpeliţi“ nişte bani pentru cumpărături.
„În acest fel, ne vom gândi de două ori înainte să facem nişte cumpărături inutile. Trebuie să învăţăm să consumăm cu cap şi să facem diferenţa între ceea ce avem nevoie şi ceea ce este doar «un medicament» pentru a scăpa de un moment de depresie“, a explicat inventatorul portofelului, britanicul Ruhel Mohammed. Având în vedere că „metoda muşcăturii“ este totuşi drastică, Ruhel a găsit diferite soluţii pentru cei care nu se dau în vânt după tortura fizică: portofelul rebus (dacă nu ştiţi soluţia corectă, acesta nu se va deschide), portofelul norocos (trebuie să ghiciţi un număr) şi multe alte variante fanteziste.

Apa, eterna problemă

Problema apei potabile ar putea fi rezumată cam aşa: pe de o parte, lipseşte, pe de altă parte, este risipită. Iar acolo unde e „gratis“ sau e ieftină, o folosim chiar şi ca să ne spălăm maşina. Însă, cea mai mare cantitate de apă este risipită în timpul clasicului duş. Pentru a remedia această problemă, au apărut soluţii fanteziste cum ar fi Shawapawa, un radio cu dinamometru, care trebuie montat între furtun şi robinet. Imediat ce apa începe să curgă, radioul porneşte. Nu este clar cum se poate economisi apă în acest fel şi nici nu ne putem da seamă dacă îndeplinirea obiectivului depinde de alegerea unui post oribil, care ar grăbi operaţiunea de spălare, sau de ledul roşu care începe să lumineze intermitent în momentul când se consumă 30 de litri. Altă soluţie ce se vrea ingenioasă este H2O Kinetic, un set de capete pentru duş, care asigură un jet din picături mari. Dacă este să ne luăm după specialiştii de la  Delta Faucet, care au creat sistemul, acest duş ne ajută să reducem consumul de apă cu 10-11 litri.

Un aer mai curat

Aveţi senzaţia că aerul este irespirabil? Nici o problemă, de acum aveţi la dispoziţie Mizutei, un evantai cu oxigen care vă va scăpa de această neplăcere. Invenţia vine din Marea Britanie, însă ideea are la bază un concept japonez. De altfel, tot de sorginte japoneză este şi numele evantaiului, Mizutei însemnând „apă şi aer“. În esenţă, este vorba despre un evantai care poate fi folosit mereu, nu doar atunci când afară este foarte cald. Graţie rezervorului de apă încorporat şi materialului special din care este realizat (foarte bogat în clorofilă sintetică), simplul gest de mişcare a evantaiului produce absorbţia de CO2 şi eliberarea de oxigen. Rezultatul este un aer curat, bun de respirat, dacă sunteţi în raza de acţiune a evantaiului. În opinia lui Rich Mills, inventatorul ineditului articol, Mizutei „este mai mult decât o idee ecologică. Dacă toată lumea ar avea un astfel de evantai, am rezolva problema emisiilor de CO2“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII