9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRotunjimile, resurse de exploatat

Rotunjimile, resurse de exploatat

Numeroase femei cu forme pline au demonstrat că pot face carieră în modă, lucrând cu designeri de top, chiar dacă au peste 65 de kilograme.

Atunci când vedem manechine care nu au nici un fel de rotunjimi, iar lumea modei pare să privilegieze constant siluetele fine, ne gândim ce le mai rămâne de făcut celor cu forme voluptuoase. Sfatul specialiştilor este simplu: nu încercaţi să ascundeţi rotunjimile, ci puneţi-le în valoare prin croieli şi culori alese, cu grijă, însă pentru a atenua micile defecte şi a vă scoate în evidenţă atuurile.
Departe de a fi o problemă dizgraţioasă, rotunjimile pot constitui o resursă de exploatat. Pentru asta, este nevoie să vă asumaţi formele plinuţe. Aceste „defecte“, cum sunt considerate de unele femei complexate, pot fi estompate de un caracter vesel şi plin de viaţă. În acest sens, culoarea negru nu ar trebui să fie privilegiată, deoarece este în contradicţie cu un spirit viu, strălucitor şi chiar copilăresc. În plus, încercând să vă ascundeţi defectele fizice, aveţi mai multe şanse să atrageţi privirile celorlalţi asupra dumneavoastră.

Haine pentru femeile cu forme pline

Înainte de a vă alege hainele, analizaţi-vă în primul rând morfologia. Puneţi în valoare partea mai puţin forte a corpului dumneavoastră, alegând haine nici prea largi, nici prea strâmte, ci pe măsura potrivită. Dacă vă plac bluzele, purtaţi-le pe cele care nu vă strâng, pentru că acestea au tendinţa să vă scoată în evidenţă şoldurile. Sacourile şi gecile se poartă, de preferinţă, neînchise la nasturi sau fermoar şi fără buzunare la piept. Evitaţi fustele mini sau largi, purtând mai degrabă fuste lungi, cu o croială dreaptă. Cât despre pantaloni, aceştia se poartă cu o talie înaltă, cu o croială fluidă, pentru a nu marca rotunjimile feselor. Înlăturaţi din garderoba dumneavoastră, pe cât posibil, pantalonii evazaţi şi cei cu multe buzunare, care nu vor face altceva decât să vă mărească şoldurile.

Străluciţi în interior

Încercaţi să vă simţiţi bine cu propriile forme. Acest lucru are un rol considerabil în ascunderea morfologiei, deoarece personalitatea dumneavoastră va fi pusă înaintea rotunjimilor. Cu alte cuvinte, va trebui să folosiţi mici trucuri vestimentare pentru a vă scoate în evidenţă formele, punând accent pe şarm şi ascunzând micile imperfecţiuni. De exemplu, un abdomen rotund va fi foarte bine ascuns sub o croială în formă de trapez. Iar pentru a vă pune în valoare pieptul, optaţi pentru o haină deschisă până sub umeri pe care o puteţi purta peste un tricou cu un decolteu adânc. Geaca sau sacoul pot fi înlocuite cu o cămaşă neînchisă. Pentru a echilibra şoldurile mari, mizaţi pe hainele cu epoleţi şi accesorii cum ar fi steluţe sau bijuterii aplicate pe umeri, pentru a atrage atenţia spre partea de sus a corpului, şi nu spre şolduri. La o petrecere, o rochie de culoare închisă, uşor decoltată şi care nu vă strânge, va fi cea mai bună alegere. Iar dacă este neagră, cu atât mai bine. De asemenea, vă puteţi ascunde rotunjimile şi cu un machiaj subtil. Pentru o siluetă bine proporţionată, trebuie să ştiţi să armonizaţi culorile şi intensitatea machiajului, fără a uita de coafură. Astfel, dacă formele rotunde se află în partea de jos a corpului, îmbrăcaţi un pantalon drept sau o fustă neagră şi puneţi în valoare partea de sus prin culori vii.  Fără a urma neapărat tendinţele momentului, este important să vă găsiţi un stil personal adaptat înainte de toate personalităţii dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII