7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru un păr frumos şi sănătos

Sfaturi pentru un păr frumos şi sănătos

Frigul ne va părăsi în curând şi atunci vom uita de căciuli, aşa că doamnele şi domnişoarele caută de pe acum soluţii pentru a avea un păr strălucitor şi sănătos.

V-aţi săturat de părul tern şilipicios? Dacă v-aţi dori ca, uitându-vă în oglindă, să vi se înfăţişeze o cu totul altă imagine, n-ar fi rău să luaţi în calcul sfaturile specialiştilor în domeniu. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi este să încercaţi să vă dezobişnuiţi de obiceiul de a vă aplica şamponul direct pe păr. Specialiştii vă recomandă să-l turnaţi în palmă şi să vă masaţi părul foarte bine umezit. De asemenea, nu trebuie să folosiţi foarte mult şampon, căci excesul dăunează firului de păr. În cazul în care vă spălaţi pe cap de trei-patru ori pe săptămână, folosiţi şampoane speciale. Aveţi, de asemenea, grijă ca apa pe care o folosiţi să nu fie foarte fierbinte, pentru că firul se va deteriora şi va fi lipsit de luciu. Nu vă grăbiţi nici atunci când vine vorba de clătirea părului. Această operaţiune trebuie bine făcută.

Soluţii la îndemâna oricui

Deosebit de importantă este şi alegerea produselor pe care le folosiţi. Cel mai bine este să consultaţi specialiştii pentru a afla ce fel de tip de păr aveţi şi abia după aceea vă puteţi achiziţiona produsul indicat. Mare atenţie, spun specialiştii, şi atunci când vine vorba de uscarea părului. Regula numărul unu constă în potrivirea temperaturii foehnului. Aerul nu trebuie să fie fierbinte. Indicat ar fi să lăsaţi părul să se usuce natural în proporţie de 80 la sută şi abia după aceea să apelaţi la ajutorul foehnului, bineînţeles, folosit la o treaptă medie. În caz contrar, părul va deveni uscat şi se va rupe foarte uşor. De asemenea, uscaţi părul de la rădăcină spre vârf, el dobândind în acest fel un luciu frumos. Dacă vreţi ca să capete volum în momentul uscării, pieptănaţi-l peste cap.
Odată rezolvată problema uscatului, vine momentul aranjării părului. Şi în acest caz există reguli de aur de care ar trebui să ţineţi cont. Fiţi ponderate atunci când folosiţi gel sau fixativ, dacă nu vă doriţi ca părul dumneavoastră să arate ca o perucă. Dacă, în schimb, sunteţi în căutarea aspectului perfect, nu aplicaţi gelul coafant sau ceara de păr doar pe vârful firului, căci în acest caz şuviţele de păr vor părea trase în jos de nişte greutăţi. Nu uitaţi, produsele trebuie aplicate şi la rădăcină.
Şi, pentru că deseori părul are nevoie şi de puţin ajutor, altul decât cel dat de produsele cosmetice, n-ar fi rău la ca un anumit interval să apelaţi la ajutorul tratamentelor naturiste. O reţetă răspândită în Normandia este masajul cu tărâţe de grâu. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să măcinaţi prin râşniţa de cafea două linguri de tărâţe de grâu, pentru a obţine o pulbere fină. Masaţi-vă apoi pielea capului cu acest praf, câteva minute, înainte de a vă spăla părul. Tărâţele absorb excesul de sebum, iar părul devine suplu, mătăsos şi uşor de coafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII