17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi de la bunica

Sfaturi de la bunica

Sfaturile bunicii sunt de ajutor oricărei gospodine, atât în bucătărie, cât şi în ceea ce priveşte gospodăria în general.
– Marmura albă se curăţă cu apă oxigenată în care s-a dizolvat sare fină.
– Petele de tinctură de iod de pe piele se înlătură cu un amestec făcut dintr-o linguriţă de amoniac şi două linguri de apă oxigenată.
– Ramele din lemn de stejar se curăţă cu lapte dulce, iar după ce se usucă, se lustruiesc cu o cârpă moale.
– Mănuşile din piele prea strâmte se ţin împachetate cinci ore într-un prosop ud, apoi se întind pe degete.
– Sticlele de untdelemn se curăţă uşor cu un amestec de sare şi oţet.
– Pieptenele se curăţă foarte bine cu o cană de apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă de amoniac.
– Petele de vin roşu de pe covor ies cu apă rece amestecată cu puţin amoniac.
– Mirosul de peşte nu se mai răspândeşte dacă în cuptor se pune un pumn de frunze de eucalipt.
– Mirosul de igrasie sau mucegai se înlătură aproape total dacă puneţi pe mobilele înalte vase cu var nestins (nu cumva să fie la îndemâna copiilor!). Mai puţin periculosă este metoda care constă în arderea într-o scrumieră de metal a unor frunze de dafin, mentă uscată, coji uscate de portocale şi mandarine. Plimbaţi-vă apoi prin casă, purtând vasul în mână.
– Brânzeturile cu miros prea puternic pot fi „domolite“ dacă în jurul lor se pun rămurele de cimbru.
– Mirosul de peşte care rămâne îmbibat pe farfurii, tigăi şi cratiţe iese dacă acestea sunt frecate cu zaţ de cafea sau făină de muştar.
– Obiectele de aramă înnegrite devin curate şi strălucitoare dacă le frecaţi cu terci de măcriş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS