9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRăsfăţul picioarelor

Răsfăţul picioarelor

Dincolo de îngrijirea tenului, a părului, o atenţie deosebită trebuie să le acordaţi şi picioarelor. Seara, după o zi istovitoare, aveţi impresia că toată greutatea vi se lasă în picioare, aşa că de abia aşteptaţi să vă aruncaţi încălţămintea. Numai că acest ritual nu este suficient pentru buna circulaţie şi îngrijire a picioarelor. Duşul le va ajuta. După ce vă catifelaţi pielea cu uleiul de corp preferat, nu uitaţi nici de picioare. Răsfăţaţi-le cu o cremă hidratantă specială. Dacă şedinţele de reflexoterapie nu vă sunt la îndemână, vă puteţi face masaj şi singură. Chiar dacă efectul nu va fi acelaşi, picioarele vor fi mult mai relaxate. Indicat ar fi să vă răsfăţaţi tălpile seara. Masajul porneşte de la degete către gleznă. Specialiştii în domeniu vă recomandă să insistaţi însă asupra tălpii, partea cea mai solicitată în timpul zilei. Şi, dacă masajul manual nu vă este la îndemână, vă puteţi achiziţiona un aparat de masaj pentru picioare, care poate fi utilizat atât cu apă, cât şi fără.

Şi dacă în locul duşului preferaţi o baie, nu uitaţi să aruncaţi în cadă sare gemă şi plante precum rozmarinul (energizant), ienupărul (stabilizant) şi menta (revigorant), care reglează circulaţia periferică. De asemenea, puteţi să vă achiziţionaţi din farmacii săpunuri medicinale, substanţe dezinfectante pentru picioare pe care să le folosiţi după baia cu sare.

 

Tratamente la îndemână

 

Nu numai tenul are nevoie de curăţarea de celule moarte. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi în cazul picioarelor. Peelingul se poate face o dată pe săptămână, cu o cremă exfoliantă conţinând microgranule. Chiar dacă apelaţi la piatra ponce, produsele exfoliante au o acţiune mult mai concentrată şi dizolvă în profunzime straturile de piele moartă. Nu uitaţi însă ca după acest tratament să vă ungeţi picioarele cu o cremă specială, apoi să vă puneţi şosete. Efectul va fi uimitor. Puteţi apela la un tratament special cu acţiune intensivă pentru îngrijire, indiferent de anotimp. Tratamentul conţine ulei de soia, unt de cacao şi ceară naturală de albine care hidratează pielea în profunzime, dar şi ulei de mentă, care, prin proprietăţile sale de relaxare şi împrospătare, ajută la calmarea durerilor musculare şi a oboselii picioarelor, dar şi la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Regula numărul unu pentru îngrijirea picioarelor se poate traduce prin unghii scurte şi îngrijite. Spre deosebire de mâini, unde unghiile lungi sunt estetice, mai ales dacă le şi coloraţi, la picioare nu e recomandat să le lăsaţi să crească. În schimb, puteţi să le daţi culoare cu ojă neagră, verde, bleu electric, roşu aprins, roz sidefat sau un alb discret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU