17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNiculina Stoican şi Mîţu Stoian, după zece ani împreună

Niculina Stoican şi Mîţu Stoian, după zece ani împreună

„Vezi, măi nană, văd şi eu“ este albumul care-i aduce din nou împreună pe cei doi mari interpreţi de muzică populară, Niculina Stoican şi Petrică Mîţu Stoian.

 

Zece ani s-au scurs de când Niculina Stoican şi Petrică Mîţu Stoian nu au mai urcat împreună pe scenă, de când nu au mai scos un album. Astăzi, publicul îi va putea vedea din nou pe aceeaşi scenă, tot astfel cum îi va şi putea asculta pe noul lor album „Vezi, măi nană, văd şi eu“, acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii“, condusă de maestrul Botgros, cu o orchestraţie aparţinând lui Nicu Creţu. Iubitorii de muzică populară vor putea asculta melodii noi „din zona din care provenim, Mehedinţi, o interferenţă între Oltenia şi Banat“, a menţionat Niculina Stoican. Cântecul de dragoste şi cântul satiric vor încânta din nou publicul iubitor de muzică populară.

 

O întoarcere în timp

 

Cu ani în urmă au fost apreciaţi, iar cele două albume scoase împreună s-au bucurat de un real succes. Totul s-a născut la acea vreme la sugestia celui care conducea Ansamblul „Doina Gorjului“, pentru că atât Niculina, cât şi Petrică Mîţu Stoian erau artişti ai acelui ansamblu.

„Nu a fost ideea noastră. Ea a aparţinut celui care conducea Ansamblul «Doina Gorjului», Liviu Dafinescu. Noi eram la Târgu Jiu. Ne-a spus la un moment dat: «Vă potriviţi atât de bine, la tonalitate, la mimică, la jocul de scenă, de ce să nu cântaţi împreună?» Primul test pe care a trebuit să-l trecem a fost interpretarea unei doine. A fost un real succes, aşa că au urmat alte melodii. Era un dialog al cântecelor noastre de la munte, erau cântece în care eu spuneam doar două fraze. Îmi amintesc acel cântec pe care îl cântau şi copiii de grădiniţă: «Lină, lină, Niculină», melodii care au prins la public. Poate că de aceea astăzi am vrut să ne întoarcem la acel succes“, a precizat Petrică Mîţu Stroian.

Şi lucrurile s-au pus cap la cap. După o perioadă în care fiecare dintre cei doi artişti a pus piatră peste piatră, clădindu-şi o carieră individuală solidă, s-au reîntors împreună cu „Vezi, măi nană, văd şi eu“. „Am tot cântat împreună de când ne-am mutat la Ansamblul «Maria Tănase». Şi, la un moment dat, după atât de multe «De ce nu cântaţi împreună?», ne-am zis: «Ce ar ieşi dacă ne-am concentra pe un material împreună». În plus, oriunde mergeam eram întrebaţi de ce nu este şi ea, de ce nu este şi el. Cred că la un moment dat am obosit, ne-am şi maturizat profesional. Am avut curiozitatea să vedem ce se întâmplă după zece ani, după această maturizare“, a menţionat Niculina Stoican.

Din nostalgia acelor vremuri când publicul îi aplauda frenetic după spectacolele în care apăreau împreună pe scenă, s-a născut noul album. O Niculină Stoican schimbată, maturizată profesional, un Mîţu Stoian fermecător, la fel de matur, s-au întâlnit din nou în studio şi au adus celor care îi îndrăgesc un nou material, ca un frumos dar în prag de Sărbători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS