5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Capodopere pictate cu legume

O artistă din China şi-a realizat propriile versiuni ale unora dintre cele mai renumite picturi ale lumii, dar mai important este că aceste tablouri sunt realizate în întregime din legume. După cum informează site-ul ananova.com, Ju Duoqi, de 35 de ani, îşi expune lucrările în cadrul unei expoziţii organizate la Beijing, intitulată sugestiv „Muzeul cu legume“. Una dintre operele prezentate este o versiune a „Giocondei“ lui Leonardo da Vinci, doar că această „Mona Lisa“ este „pictată“ cu tofu şi alge comestibile. Printre tablourile reproduse cu ajutorul legumelor se numără „Cina cea de Taină“ a lui Da Vinci, „Visul“ lui Picasso, dar şi opera „Marilyn Monroe“ realizată de Andy Warhol. Chinezoaica spune că obiectivul ei este de a încuraja oamenii să privească obiectele care îi înconjoară cu alţi ochi. „Am vrut să dau o viaţă nouă acestor legume pe care le trecem cu vederea şi să le transform în ceva cu totul deosebit. Lucrurile obişnuite pot fi remarcabile, dar, din păcate, de multe ori le trecem cu vederea, considerându-le prea ieftine şi prea puţin importante“, a explicat Ju Duoqi.

Dispozitiv ce permite personalizarea armelor

Un inginer italian a pus la punct un dispozitiv de control biometric care nu permite decât proprietarului unei arme să o utilizeze. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, Giuseppe Muzio susţine că invenţia lui este compatibilă cu un număr impresionant de tipuri de pistoale şi puşti şi spune că este sigur că astfel se poate rezolva problema deţinerii şi folosirii ilegale de arme. „Când cumpără o armă dintr-un magazin autorizat, clientul îşi înregistrează amprentele biometrice şi devine astfel singurul care o poate folosi. În cazul în care un intrus vrea să folosească arma, se declanşează un mecanism de protecţie, care provoacă autodistrugerea elementelor ce permit funcţionarea ei“, a explicat Muzio sistemul de funcţionare.

Italianul duce în prezent negocieri cu guvernele lumii şi cu producătorii de arme, în încercarea de a comercializa acest dispozitiv revoluţionar. „Suntem în discuţii cu fabricantul de arme şi muniţii Beretta. Guvernul italian a fost informat despre proiectul nostru şi chiar ambasadorul Statelor Unite în Italia s-a declarat interesat de acest dispozitiv“, a adăugat Giuseppe Muzio.

Primul sărut, în faţa altarului

Doi tineri din Chicago, care au devenit soţ şi soţie, s-au sărutat pentru prima dată chiar în faţa altarului, după ce preotul i-a declarat căsătoriţi, informează site-ul cyberpresse.ca. Melody LaLuz şi Claudaniel Fabien sunt doi profesori ce propovăduiesc abstinenţa înaintea căsătoriei în şcolile publice şi şi-au pus în practică învăţămintele pe care le dau elevilor şi adolescenţilor. Până în momentul căsătoriei, Melody şi Claudaniel nu s-au sărutat niciodată şi nici măcar nu au rămas singuri într-o cameră, dar spun că, de acum încolo, vor recupera timpul pierdut. Au început chiar la nunta lor, când s-au sărutat pasional timp de două minute, în aplauzele invitaţilor, prieteni şi rude, şi vor continua în luna de miere, pe care o vor petrece în Bahamas.

Chris Martin, cel mai nepriceput bucătar

Solistul formaţiei Coldplay refuză să mai gătească pentru familia sa, pentru că ultimele tentative în acest sens s-au soldat cu dezastre. După cum informează site-ul starpulse.com, Chris Martin recunoaşte că gătitul este punctul său slab şi spune că, de fiecare dată când încearcă să prepare ceva, se „pomeneşte“ cu pompierii la uşă. „Anul trecut am vrut să-mi impresionez familia cu talentele mele. Am încercat să gătesc peşte şi fasole, dar am uitat să dau drumul la hotă. Atunci mi-am dat şi eu seama că alarma de fum este conectată direct la staţia de pompieri. Oamenii au răspuns prompt la alarmă, iar eu nu mai ştiam ce să fac. Am intrat în pământ de ruşine“, a povestit Chris Martin. „După două luni, mi-am luat din nou inima în dinţi şi am încercat din nou, dar s-a întâmplat exact acelaşi lucru. Mai grav a fost că, în momentul în care maşina de pompieri a oprit în faţa casei, a venit un tip la mine şi m-a întrebat dacă iar m-am apucat să gătesc“, şi-a amintit artistul.

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS