9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCremele, indispensabile iarna

Cremele, indispensabile iarna

Vântul rece şi temperaturile scăzute vă afectează pielea, motiv pentru care produsele cosmetice trebuie să intre în scenă.

Atât tenul dumneavoastră, cât şi mâinile au nevoie de o îngrijire specială în sezonul rece. Şi dacă problema mâinilor poate fi uşor rezolvată cu ajutorul unei perechi de mănuşi, nu la fel stau lucrurile în cazul tenului. Pielea feţei este în contact cu aerul rece, cu vântul şi de aceea nevoia de hidratare şi de protecţie este mărită în perioada iernii. „Demachierea nu trebuie exclusă din ritualul zilnic nici dimineaţa, nici seara. Dimineaţa, după demachiere, trebuie să se aplice o cremă hidratantă“, a precizat Geta Cancu, cosmeticiană. După aplicarea cremei, folosiţi fondul de ten, care nu trebuie să lipsească în această perioadă din arsenalul unei doamne. Machiajul poate fi apoi completat de pudră, în cazul în care reprezentantele sexului frumos sunt adeptele acestui produs cosmetic. După ce machiajul a fost aplicat, pielea feţei poate înfrunta aerul rece de afară.

Şi pielea din zona nasului vă poate cauza unele probleme, aşa că încercaţi pe cât posibil să nu o neglijaţi. „Rozaceea, vizibilă sub forma îmbujorării sau a roşeţii care nu se calmează, de obicei, după câteva ore, poate fi declanşată de frigul puternic. Ea este, la bază, o problemă vasculară care poate avea unele cauze moştenite. Persoanele cu pielea deschisă tind să fie cele mai afectate de aceste simptome. Dacă pielea dumneavoastră manifestă o sensibilitate şi o inflamare lentă şi de lungă durată care se acutizează în sezonul rece, folosiţi produse de hidratare care conţin extract din boabe de ovăz, precum şi lemn dulce calmant, untişor şi cătină albă (bogată în acizi graşi Omega 7)“, susţin specialiştii în domeniu.

 

Ritualul zilnic

 

Chiar dacă suntenţi tentate ca iarna să renunţaţi la cremele cu protecţie UV, specialiştii în domeniu vă contrazic. Protecţia UV previne vătămarea pielii chiar şi atunci când soarele stă ascuns printre nori. Este important însă să ştiţi să alegeţi crema potrivită. „Formulele pe bază de apă se pot evapora, aşa că alegerea cea mai bună o reprezintă cremele bazate pe uleiuri, respectiv cele mai grele, mai dense. Vă puteţi orienta către produsele naturale, care îngrijesc, hidratează şi înmoaie pielea, precum extractele din plante aromatice şi uleiurile esenţiale amestecate într-o formulă de silicon organic pentru o atingere moale, catifelată“, după cum susţin specialiştii în domeniu. Şi pentru că după o zi grea faţa are nevoie din nou de un tratament aparte, seara, după o demachiere completă, pielea trebuie răsfăţată cu o cremă nutritivă. De asemenea, o dată pe săptămână trebuie să aplicaţi o mască. Dacă simţi că pielea dumneavoastră este uscată de parcă stă să crape şi să se cojească, încercaţi să apelaţi la ajutorul tratamentele naturiste, pe care uneori le puteţi prepara şi acasă. Amestecaţi într-un bol de mărime medie un fruct de avocado zdrobit, un albuş de ou bătut şi o linguriţă de ulei de nucă de cocos, până când se formează o pastă. Aplicaţi pasta pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 25-30 de minute. Clătiţi apoi faţa cu apă la temperatura camerei. Spuma de ou şi fructele de avocado conţin proteine hidratante, astfel că, împreună, formează o combinaţie imbatabilă care contribuie la împrospătarea pielii. Adăugând şi ulei de nucă de cocos, veţi obţine şi antioxidanţii de care tenul dumneavoastră are nevoie pentru a străluci de sănătate în această perioadă rece a anului.

Masajul nu trebuie exclus din răsfăţul zilnic. Fie că e destinat revigorării tenului sau relaxării trupului, masajul combate o mulţime de probleme, de la cele legate de circulaţia limfatică până la stimularea imunităţii. Aşa că n-ar fi rău să treceţi pragul saloanelor de frumuseţe şi să vă lăsaţi pe mâna unui masor profesionist. Şi dacă bugetul nu vă permite, încercaţi acasă un automasaj, transformând micul dumneavoastră ritual de frumuseţe într-un veritabil răsfăţ. Nu uitaţi să folosiţi cremele adecvate, cu vitamina A, nutritive, puternic hidratante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS