19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHotelul Mandarin Oriental - ultima frontieră a luxului

Hotelul Mandarin Oriental – ultima frontieră a luxului


Singapore, tărâm mirific, insulă scăldată de soare, plină de mister şi arome intrigante, este astăzi scena unei societăţi cosmopolite.

 

Armonia multitudinii de culturi şi rase umane reprezintă amprenta unicităţii acestei destinaţii- Singapore-, iar acest permanent proces de interacţionare şi evoluţie spirituală este prezent şi în arhitectura clădirilor, în parcursul sinuos al străzilor, precum şi în îmbinarea spectaculoasă dintre vechi şi nou.

Splendidul hotel Mandarin Oriental domină Marina Bay prin forma sa fluidă, de evantai deschis, cu graţie, către neliniştea apelor oceanului. Inaugurat în 1987, sub numele de Oriental, el a suferit o transformare majoră de stil în 2005, designul aparţinând companiei LTW Design Works.

Începând cu 2007, impunătoarea clădire aparţine grupului Mandarin Oriental, fiind exemplul perfect al luxului, meritându-şi pe deplin cele cinci stele.

Atât exteriorul, cât şi interiorul reflectă faţetele multiple şi mereu inovative ale viziunii asupra confortului şi a eleganţei Orientului îndepărtat.

Emblematic pentru cultura şi stilul zonei geografice, atât prin arhitectură, cât şi prin serviciile puse la dispoziţie, hotelul deţine 527 de camere, o piscină exterioară de 25 de metri pătraţi, un model ultrasofisticat de spa, care include cabinete de shiatsu, yoga, precum şi tratamente corporale sau exerciţii fizice.

Sălile de bal, conferinţă, sau de întâlniri de afaceri sunt dotate cu aparatură tehnică de ultimă generaţie, amplasată strategic într-un ambient elegant.

 

Cele mai luxoase restaurante

 

Cu impact decorativ, cele şase restaurante, care împletesc în atmosfera lor farmecul colonial şi funcţionalitatea modernă, acoperă o vastă paletă de influenţe, de la bucătăria mediteraneeană la cea asiatică, până la fusion japonezo-californian.

Bogata moştenire culturală, subtilitatea şi rafinamentul atitudinii în materie de lux culinar sunt etalate din plin în Melt-The World Cafe, altă abordare în stilul braseriilor internaţionale. Cherry Garden este renumit pentru ingeniozitatea reţetelor chinezeşti, pentru arome nebănuite şi ingrediente dintre cele mai neobişnuite. Dolce Vita se mândreşte cu o impresionantă colecţie de vinuri fine şi un meniu ce ridică sugestiile mediteraneene la nivel de artă. Axis Lounge este locul perfect pentru un ceai sau un cocteil, la înălţime, admirând panorama ce îţi taie răsuflarea. O adevărată legendă americană, Morton’s The Steakhouse invită la o cină de neuitat într-o ambianţă de vis. Wasabi Bistro reprezintă o punte între est şi vest, ce se adresează clientelei sofisticate de la Mandarin Oriental.

Spectacolul amenajării celor 527 de camere şi apartamente poartă semnătura arhitectului american John Portman. Odată cu renovarea din 2005, s-a abordat un stil contemporan în care s-au inserat simboluri specifice asiatice ce conferă şarm.

Adevărate bijuterii de armonie şi confort, locaţiile sunt caracterizate de o poziţionare strategică. Suprafeţele vitrate unesc tavanul cu podeaua, oferind o vedere completă asupra portului, a oraşului sau a oceanului. Scenografia implică interioare generoase, decorate artistic cu materiale de cea mai bună calitate, într-o cromatică definitorie pentru arta orientală a amenajărilor de elită.

 

Cherry Garden, cel mai bun restaurant din Singapore

 

Cherry Garden a primit în 2006 şi 2007 premiul pentru cel mai bun restaurant din Singapore. Trecând prin porţile spectaculoase, intrăm într-o grădină privată a unei reşedinţe seducătoare, romantică şi misterioasă, în acelaşi timp. Elementele de Feng Shui sunt utilizate pentru a armoniza ambientul. Lemn de teck brun, plăci ceramice, precum şi un sistem inteligent de jocuri de lumini şi umbre sunt doar câteva dintre secretele decorării acestui restaurant.

Localizarea restaurantului Dolce Vita în imediata apropiere a piscinei în aer liber oferă o ambianţă casual, în care cei prezenţi pot opta pentru o masă sub cerul liber sau în interior, răcoriţi de aerul condiţionat. Pereţii de un alb strălucitor, geamurile mari, podelele acoperite cu piatră naturală sugerează o atmosferă relaxantă, ideală pentru bucătăria mediteraneană.

 

Garden Suite, ideal pentru oamenii de afaceri

 

Opulentul Garden Suite de la Mandarin Oriental se află la etajul cinci al clădirii. Beneficiază de o extraordinară lumină naturală, care pătrunde cu generozitate şi îndrăzneală din grădina de bambus exterioară. Dotat cu aparatură audio-video ultrasofisticată, este locul ideal de întâlnire pentru perfectarea unor afaceri importante sau pentru festivităţi la nivel înalt.

Axis Bar and Lounge, un bar din cadrul hotelului, este situat la etajul patru şi se deschide somptuos către Marina Bay. Designul contemporan şi abordarea modernă a decorului presupun o paletă cromatică vibrantă, cu nuanţe puternice şi materiale de lux.

Fie că este vorba despre camere sau apartamente, spiritul şi filozofia Mandarin Oriental presupun un spaţiu aerisit, elemente specifice stilului oriental armonizate ideal cu eleganţă, confort şi bun-gust. Fiecare incintă este o veritabilă operă de artă, fiind personalizată prin detalii de culoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII