19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurete ştiri

Preot matinal, amendat din cauza clopotelor

Un preot catolic din Olanda s-a ales cu o amendă de 5.000 de euro, după ce a tras clopotele la primele ore ale dimineţii, deranjându-i pe vecini. După cum informează Krone.at, în fiecare dimineaţă, la ora şapte, preotul începea să tragă clopotele, imediat ce ajungea în parohia sa din orăşelul Tilburg. În scurt timp, pe adresa autorităţilor au sosit zeci de plângeri din partea localnicilor. „Poate să tragă clopotele când doreşte, însă trebuie să respecte regulile cu privire la emisiile sonore“, a declarat reprezentantul autorităţilor din Tilburg, care au decis să îl amendeze pe preot.

Statui de cinci metri, pe un dig din Marea Nordului

Două statui uriaşe, înfăţişând un bărbat şi o femeie, vor fi amplasate în curând pe un dig din Marea Nordului, mai precis în zona Northumberland. Statuile din bronz, de cinci metri fiecare, au fost realizate de Jean Henry şi fac parte dintr-un program de prevenire a eroziunii coastelor. Prin noul program de investiţii, autorităţile locale speră să transforme zona într-una zonă de interes turistic. După cum informează Krone.at, cele două opere de artă vor fi amplasate pe un dig de 200 de metri lungime şi 400 de metri lăţime. „Sunt foarte curios să văd ce impact vor avea lumina şi locaţia. Să amplasezi o statuie pe un dig nu este ceva obişnuit. Sper ca oamenii care se vor uita la sculpturi să fie nu doar surprinşi, ci să se simtă şi familiari cu opera“, a declarat autorul.

Andreea Esca a luat masa cu Mickey Mouse

Andreea Esca a avut un concediu complet alături de soţul său şi de cei doi copii ai lor. În prima săptămână de vacanţă, cei patru au fost la Paris, unde marele eveniment a fost ziua de naştere a micuţului Aris, pe care părinţii i-au făcut-o chiar la Euro Disney, unul dintre locurile preferate ale sărbătoritului. Înainte de distracţie însă, copiii au avut parte de o „pregătire culturală“ din partea părinţilor. „La Paris ne-am bucurat să stăm cât mai mult împreună cu părinţii şi cu sora lui Alex, dar să şi facem o mică «pregătire culturală» celor mici, în sensul că am vizitat Musee d’Orsay, unde era o superbă expoziţie intitulată «De la Cezanne la Picasso»“, a precizat ştirista de la Pro TV. După ce au plecat de la întâlnirea cu Van Gogh şi Monalisa, Aris şi Alexia au dat nas în nas cu personajele lor preferate din desene animate la Euro Disney, iar distracţia a atins cote maxime atunci când cei doi micuţi au luat masa cu Mickey Mouse.

Kylie Minogue renunţă la carieră de dragul familiei

Miniona solistă australiană Kylie Minogue a decis că este vremea să renunţe la cariera sa muzicală, pentru a acorda mai multă atenţie vieţii de familie. După ce va termina înregistrările la noul album, vedeta este decisă să îşi dedice timpul doar relaţiei cu actorul francez Olivier Martinez. „Vrea să se implice şi să vadă dacă ea şi Olivier pot face lucrurile dintre ei doi să meargă, să-şi acorde ei însăşi mai multă atenţie şi chiar să-şi formeze propria familie. După lansarea albumului, ar mai putea fi un turneu şi ultimele retuşuri la brandul Kylie, atât şi nimic mai mult“, a spus un prieten apropiat al cântăreţei. După 20 de ani de carieră, miniona australiană a decis acum să pună cariera pe plan secund, mai ales după ce a reuşit să iasă învingătoare din lupta cu cancerul. „După boală, tot ce a vrut a fost să se întoarcă la muzică, a simţit că este cea mai bună recuperare. Acum vrea să se relaxeze mai mult. Vrea să îşi schimbe viaţa. Se va implica în câteva proiecte în spatele scenei şi va petrece timpul cu prietenii şi cu familia“, a mai povestit prietenul solistei.

Celebritatea – motiv de divorţ în familia lui Ethan Hawke

Deşi au trecut trei ani de la divorţul de Uma Thurman, actorul Ethan Hawke se mai gândeşte la motivele destrămării unei căsnicii aparent solide. Iar concluziile sale au fost clare: celebritatea nu este de bun augur pentru cuplu. „Este nedrept când cariera unuia e în top. Celălalt suferă. Nu neapărat că apare gelozia celui mai puţin norocos, ci pur şi simplu nu se simte în stare să suporte situaţia“, crede Hawke, convins de faptul că „dacă nu eşti niciodată împreună, nu poţi construi o familie“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS