10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDestine tragice la Hollywood

Destine tragice la Hollywood

S-au bucurat de succes de-a lungul vieţii şi poate ar fi continuat ani buni să joace în filme şi să încânte publicul cu carisma lor. Din nefericire, unii dintre cei mai apreciaţi actori au trecut în lumea celor drepţi înainte de vreme. Victime ale propriilor excese sau pur şi simplu ale destinului, cert este că ei, monştri sacri ai Hollywoodului, vor rămâne pentru totdeauna în inima publicului.

Marilyn Monroe. Cea mai celebră actriţă din istoria Hollywoodului este poate una dintre vedetele care a suferit cel mai mult de-a lungul vieţii. În spatele frumuseţii perfecte pe care o întruchipa şi surâsului cuceritor se ascundea o femeie care nu îşi dorea altceva decât să fie iubită. Numeroşii săi amanţi (Arthur Miller, Yves Montand, JFK…) nu au ştiut să-i acorde actriţei atenţia de care ea avea nevoie, ceea ce a făcut-o să se refugieze în alcool şi somnifere. După mai multe tentative nereuşite de sinucidere, Marilyn moare pe 5 august 1962 în circumstanţe ce nu au fost elucidate.

James Dean. De-a lungul carierei sale, James nu a ascultat decât de el însuşi şi nu s-a supus nici unei alte forme de autoritate, fapt care i-a creat reputaţia de „băiat rău al Hollywood-ului“. Între două scene pe care le filma, actorul îşi regăsea libertatea în cursele cu maşini. James este idolul unei întregi generaţii ce se indentifică în imaginea tânărului sensibil, nonconformist şi rebel, reprezentant al conflictului dintre generaţii. Moare la numai 24 de ani într-un accident de maşină pe şoseaua californiană 466, în apropiere de Paso Robles.

Grace Kelly. A fascinat publicul prin frumuseţea, talentul şi timiditatea sa. În perioada în care era muza regizorului Alfred Hitchcock, Grace decide să renunţe la cinematografie pentru a se căsători cu prinţul Rainier de Monaco. Devenită mama a trei copii, viaţa fericită de familie a actriţei ridicată la rang de prinţesă a fost curmată într-un tragic accident de maşină.

Judy Garland. Supranumită „femeia copil a Hollywood-ului“, Judy era mereu plină de energie şi strălucitoare, cel puţin în faţa camerelor de filmat. A fost interpreta unor roluri intrate în legendă precum cel din „Vrăjitorul din Oz“ sau „A Star is Born“. Bucurându-se de un mare succes la public, Judy se confruntă în viaţa particulară cu adevărate dezastre, care încet, încet au făcut-o să cadă în depresie. Căsătoriile nefericite, moartea prematură a tatălui său pe care îl idolatriza, o mamă geloasă pe succesul său şi presiunea continuă a studiourilor de filmări o fac pe Judy Garland să cedeze şi să apeleze la calmante pentru a reuşi să facă faţă situaţiei. Moare în iunie 1969 în propria baie în urma unei supradoze.

Christopher Reeve. Este cunoscut în întreaga lume drept personajul care zbura printre zgârie nori şi care apăra Pământul de cei mai aprigi duşmani. Christopher a fost şi va rămâne pentru totdeauna „Superman“. În perioada anilor ’80-’90, producătorii erau fascinaţi de talentul actorului făcându-i atât de multe oferte, încât actorul era nevoit să refuze roluri importante. Destinul i-a jucat o festă îndrăgitului Christopher, care rămâne paralizat total după o căzătură de pe cal. Actorul îşi va petrece tot restul vieţii într-un scaun cu rotile. Cu toate acestea, Reeve nu a putut sta departe de obiectivul camerei de filmat şi în ciuda stării sale a acceptat câteva roluri minore. Christopher Reeve a murit pe 10 octombrie 2004 în urma unei crize cardiace, lăsând în urma sa amintirea unuia dintre cei mai valoroşi şi iubiţi actori pe care i-a dat Cetatea Filmului.

Bruce Lee. Observându-l pe Bruce Lee efectuând mişcările de arte marţiale în filmele în care a jucat, nimeni nu se putea gândi că actorul poate fi într-o manieră sau alta vulnerabil. Toată viaţa, actorul a dat dovadă de perseverenţă pentru a-şi câştiga un loc în istoria cinematografiei. Bruce a fost cel care i-a învăţat tainele artelor marţiale pe unii dintre cei mai în vogă actori ai momentului: Steve McQueen, James Coburn sau Lee Marvin. Ajuns la apogeul carierei sale, Bruce Lee este găsit în mai 1973 întins pe pământ fără suflare. Cauzele morţii sale nu au fost elucidate nici până în zilele noastre.

Brandon Lee. După moartea subită a lui Bruce Lee, Brandon decide să meargă pe urmele tatălui său, intrând în contact cu artele marţiale şi cu lumea filmului. După câteva roluri în filme kung-fu, Brandon primeşte un rol care se anunţa a fi cu adevărat important pentru cariera sa. Moare însă pe platourile de filmare ale thrillerului „The Crow“, fiind împuşcat cu un glonţ, care ar fi trebuit să fie orb.

Natalie Wood. A fost o romantică incurabilă. Vedeta ecranelor în anii ’50-’60, Natalie s-a bucurat de o carieră strălucită, jucând în filme ce au avut mare succes. Actriţa a fost în repetate rânduri ţinta unor scandaluri de presă ca urmare a capriciilor sale de copil răsfăţat şi a numeroaselor sale poveşti de dragoste: Robert Wagner, cu care a fost căsătorită de două ori, Richard Gregson, Frank Sinatra, David Niven, Arthur Lowe şi lista poate continua. Actriţa moare înecată pe 29 noiembrie 1981 în circumstanţe misterioase în timp ce se afla pe un yaht împreună cu soţul său, Robert Wagner, şi cu actorul Christopher Walken.

Aaliyah. A avut o strălucită carieră de actriţă şi de cântăreaţă R&B. A fost partenera lui Jet Li în filmul „Romeo se hotărăşte să moară“. Destinul a vrut însă ca vedeta să moară în august 2001 în urma unui accident de avion.

Vivien Leigh. Se poate lăuda că de-a lungul carierei sale a interpretat rolul unor femei puternice. De la feministă romantică în „Pe aripile vântului“ la frustrată sexual în „Un tramvai numit dorinţă“, nimic nu o putea înspăimânta pe actriţa care a primit două premii Oscar. În 1944 este diagnosticată cu tuberculoză. În ciuda acestui lucru, actriţa continuă să joace în filme şi să fumeze. Tratată de cei mai buni medici, actriţa moare pe 7 iulie 1967.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS