11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBritney şi Paris, inamicii publici nr. 1

Britney şi Paris, inamicii publici nr. 1

Vremurile în care Britney Spears încânta cu muzica ei tinerii americani au apus de mult. Acum, 72 la sută dintre compatrioţii săi cred ca fosta „prinţesă“ a muzicii pop are parte de prea multă mediatizare. De o soartă mai bună nu are parte nici „deţinuta“ Paris Hilton, care i-a exasperat pe 68 la sută dintre americani. 72 la sută dintre americani sunt de părere că Britney Spears este „overexposed“, mai pe româneşte, vedeta se bucură de mult prea multă atenţie din partea mass-mediei. Cel puţin aşa rezultă dintr-un sondaj realizat pe un eşantion de 3.000 de consumatori americani de media de prestigioasa revistă Forbes. Rezultatele sunt remarcabile, mai ales dacă le comparăm cu un studiu analog de anul trecut, în care Spears era considerată „neglijată“ de presă. Vedeta s-a obişnuit ca în ultimul timp să apară în clasamente de tot felul şi nu e deloc întâmplător ca prezenţa sa în mijloacele de informare să fie considerată excesivă, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă în care, din punct de vedere profesional, Spears nu are prea multe de spus. Cu toate acestea, escapadele sale, problemele cu alcoolul şi drogurile, divorţul şi silueta sa care a luat proporţii sunt subiecte obişnuite în revistele de profil.

Rolul tabloidelor

În opinia lui Jake Halpern, specialist în viaţa vedetelor americane, „dacă eşti o celebritate şi nu lucrezi la un film, la un album şi aşa mai departe, poţi rămâne o vedetă doar expunându-te. Pentru unele, expunerea e un fel de instinct de supravieţuire“.
Practic, starurile americane despre a căror muncă presa nu prea are ce scrie pot rămâne în prim-plan datorită stilului lor de viaţă, viciilor şi extravaganţelor lor, care devin subiecte de primă pagină pentru ziariştii în căutare de senzaţional. Şi, probabil, dacă domnişoara Spears ar fi fost mai mult decât fericită ca aventurile sale din ultima vreme să apară în paginile ziarelor de scandal, ocupanţii locurilor doi şi trei în clasamentul realizat de Forbes rezistă în presă chiar dacă munca este pentru ei un mister, iar faima lor „se hrăneşte“ mai ales din apariţii şi nebunii publice.
 
Paris Hilton – fata lu’ tata

Pe locul doi în clasament este prezentă moştenitoarea Paris Hilton, care i-a scos din minţi pe 68 la sută dintre americanii intervievaţi. Starleta, a cărei carieră este greu de definit, este mereu în vizorul presei, mai ales după ce a fost condamnată la închisoare. Medalia de bronz revine unei bune cunoştinţe a liderei Britney Spears. Este vorba de fostul său soţ, Kevin Federline, a cărui prezenţă în presă i-a exasperat pe 54 la sută dintre americani. În ciuda eşecului său lamentabil pe plan muzical, presa americană continuă să îi dedice spaţii largi acestui personaj. În aceste condiţii, nu suprinde pe nimeni că publicul de dincolo de Ocean consideră astfel de personaje, despre care toţi vorbesc, mult prea prezente în media, cu toate că pe plan profesional ele nu mai au de mult nimic de spus.

Personaje enervante

Pe poziţiile următoare în clasament îl regăsim pe Tom Cruise (53 la sută), considerat de publicul american supramediatizat mai ales datorită căsătoriei sale şi ciudăţeniilor sale religioase. Locul cinci în clasament îi revine Nicolei Richie, cu 52 la sută dintre voturi, una dintre tovarăşele de nebunii ale lui Hilton, alături de care a participat şi la un reality show. Urmează în clasament Lindsay Lohan (48 la sută), Michael Jackson (47 la sută), milionarul Donald Trump (47 la sută), jucătorul de fotbal american Terrel Owens (45 la sută) şi Howard K. Stern, fostul amant al defunctei Anne Nicole Smith.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS