9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO nouă relaţie după căsătorie

O nouă relaţie după căsătorie

O nouă relaţie după căsătorie

În ultimii 50 de ani divorţul a devenit un fenomen din ce în ce mai obişnuit în societate şi din acest motiv din ce în ce mai puţine cupluri ajung să sărbătorească nunta de argint, ca să nu mai vorbim de nunta de aur. Datele statistice relevă faptul că în Statele Unite  la fiecare 13 secunde se definitivează un divorţ. Dar dacă toată lumea divorţează, cine mai rămâne să facă parte dintr-un cuplu?
Rămân „supravieţuitorii“, cei care au reuşit să treacă peste toate problemele şi greutăţile vieţii de cuplu, şi cei care aleg să se recăsătorească. Se pare că bărbaţii trec mai uşor peste divorţuri şi sunt mai dispuşi să înceapă o nouă relaţie, dar femeile îşi doresc mai mult să îşi refacă viaţa sentimentală şi să facă din nou parte dintr-un cuplu sau să-şi întemeieze din nou o familie. Prin urmare, relaţiile extraconjugale pot fi nu numai o piedică şi un catalizator pentru o nouă căsătorie. Din studiile efectuate s-a descoperit că 70% dintre bărbaţii căsătoriţi şi 60% dintre femeile căsătorite au avut sau au o relaţie extraconjugală. Dacă partenerii descoperă infidelitatea, există şanse foarte mari ca mariajul să se încheie şi, având în vedere că aceste cifre se referă la cazul unuia din trei cupluri căsătorite, se explică de ce sunt atât de multe persoane care preferă să fie celibatare după un mariaj eşuat. În general se consideră că într-un cuplu bărbatul este infidelul, iar femeile care au fost înşelate au dificultăţi în a mai avea încredere într-un alt bărbat.
De aceea aceste femei reuşesc mai greu să-şi refacă viaţa şi să se implice cu toată inima într-o relaţie serioasă după ce căsătoria s-a încheiat.
Pe de altă parte, atât femeile, cât şi bărbaţii care au avut o relaţie extraconjugală şi care se căsătoresc cu partenerul de infidelitate riscă să fie incluşi în categoria celor 75% dintre cazurile în care căsătoriile încheiate între doi foşti amanţi nu durează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS