20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexy Blue Jeans, mereu la moda

Sexy Blue Jeans, mereu la moda

Blugii au fost mereu la moda pentru ca sunt foarte comozi si te pot scoate din incurcatura atunci când nu stii cu ce sa te imbraci. In plus, sunt adaptabili oricarui gen de tinuta, de la casual la business.


Mult imbunatatiti si mai rezistenti, blugii sunt foarte cautati, in primul rând pentru ca sunt practici si comozi. Rupti sau peticiti, decolorati sau cu buzunare aplicate, sunt nelipsiti din garderoba oricarei femei, indiferent de vârsta sau de clasa sociala, si nu dau semne ca vor iesi curând din moda.


Comozi si usor de asortat, blugii au devenit un fel de uniforma si pentru cei care prefera stilul casual. Fie ca este vorba de o petrecere, de o intâlnire sau de mers la serviciu, blugii sunt intotdeauna o solutie la indemâna.


In cautarea blugilor ideali


Pentru o zi petrecuta la birou, blugii se pot asorta cu o camasa sau o bluza nepretentioasa. Stilistii recomanda pentru aceasta ocazie jeansii clasici. Pretul lor porneste de la 55 de lei si poate ajunge la 79,5 lei. Când este vorba de o petrecere intr-un club, un top indraznet si o pereche de jeansi vor atrage privirile tuturor. Numai ca nu trebuie sa fie vorba de orice model de blugi. Intra deci in scena jeansii conici, un model foarte sexy, care subliniaza coapsele si nu numai si care in plus le avantajeaza pe femeile scunde. Pretul lor este ceva mai ridicat decât in cazul modelelor clasice. Si cum nu se pot impiedica de 90 de lei pentru a se inscrie in tendintele modei, doamnele si domnisoarele nu se mai uita in portofel si scot suma fara nici o urma de regret. Jeansii sfârtecati, tociti pe alocuri sau cu taieturi, de preferat pe picior, conduc in topul preferintelor reprezentantelor sexului frumos, care nu se sfiesc sa plateasca pentru un astfel de model sume de 150 de lei. Blugii trei sferturi ramân insa „vedetele“. Se gasesc in numeroase variante, cu buzunare aplicate, cu taieturi pe picioare sau franjurati, la preturi ce oscileaza intre 70 si 180 de lei, in functie de complexitatea modelului si de accesorii. Elementul de noutate este dat de salopetele din blugi, care sunt din nou la moda si care se gasesc in mai multe variante. O combinatie intre pantaloni si vesta, hazlie si moderna, salopeta reprezinta o combinatie reusita de elegant-casual-sport. Lungi sau trei sferturi, salopetele avantajeaza aproape orice silueta si in plus sunt comode si usor de purtat si achizitionat, caci pretul lor variaza in jurul sumei de 120 de lei.


Povestea blugilor


Parintele blugilor este Levi Strauss, un emigrant german, care in 1853 a pornit spre Vest in goana dupa aur, reusind, 20 de ani mai târziu, sa inventeze cel mai faimos articol de imbracaminte. Materialul folosit initial era o pânza foarte rezistenta, dar aspra, asa ca a inlocuit-o cu una mai moale, denumita pânza de doc, pe care a adus-o din Franta.


Numele de jeans vine de la denumirea data de marinarii din Geneva, pentru ca din aceasta pânza se confectionau uniformele lor. Denumirea de blue (albastru) a fost data pentru ca pânza din care se confectionau acesti pantaloni era vopsita in albastru (culoare care se obtinea usor din anumite plante foarte raspândite in SUA si Canada). Deoarece buzunarele pantalonilor se rupeau mult prea usor, Levi, impreuna cu un client, Jacob Davis, a venit cu ideea de a folosi capse care sa prinda buzunarele de pantaloni. In 1872, ideea le-a fost patentata, iar Strauss a inceput sa produca acesti pantaloni folosind capse din cupru. La inceput, blugii erau purtati doar de mineri si mai apoi de soldati, in perioada razboiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS