19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBiroul, mai infectat decât toaleta

Biroul, mai infectat decât toaleta

Un birou contine de 400 de ori mai multe bacterii decât o toaleta. Când avem probleme de sanatate si ne intrebam de unde am contractat virusurile, primul lucru care ne vine in minte este clanta usii. Acasa, in oras sau la serviciu, cu totii punem mâna pe clanta, aceasta fiind considerata suprafata cu cele mai multe bacterii. Astfel, sansa de a contracta noi virusuri creste. Spre surprinderea tuturor, nu clanta este suprafata cu cel mai mare numar de microbi, ci biroul.


Un studiu realizat la Universitatea din Arizona in 2002 a demonstrat ca o persoana contracteaza mai putine bacterii daca serveste masa pe scaunul de toaleta decât pe propriul birou, unde nivelul microbilor este de 400 de ori mai mare. La acest studiu s-au analizat mai multe obiecte cu care o persoana intra in contact zilnic, cum ar fi telefonul, biroul, racitorul de apa, clanta usii si, bineinteles scaunul de toaleta, si s-au prelevat 7.000 de mostre din principalele institutii din Arizona. In urma analizelor facute s-a constatat ca receptorul telefonului este cel mai infectat obiect, dupa care urmeaza biroul.


Mâncarea cazuta pe birou sau bauturile varsate care nu sunt curatate imediat ofera un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor. Daca la asta se adauga si restul obiectelor cu care o persoana a intrat in contact inainte, sau chiar mâinile nespalate puse pe birou, se dubleaza numarul bacteriilor care „invadeaza“ organismul uman.


Pentru a confirma cele constatate, cercetatorii au impartit persoanele participante la studiu in doua categorii: cele care isi curata zilnic telefoanele si biroul cu o solutie dezinfectanta si cele care fac aceasta curatenie la un interval mai mare. In doua zile, s-a constatat ca persoanele din prima categorie aveau nivelul de bacterii foarte scazut, aproape zero.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS